fajnie by było stworzyć dział coś w rodzaju ''jak to jest zrobione'' i każdy by opisywał swoją technike zdjęć w osobnych tematach, było by łatwiej znaleść..
Wersja do druku
fajnie by było stworzyć dział coś w rodzaju ''jak to jest zrobione'' i każdy by opisywał swoją technike zdjęć w osobnych tematach, było by łatwiej znaleść..
Jesli ktos mi jedzie po reputacji za to, ze powiedzialam iz Jolly nalezy sie buzi za ten watek to niech przynajmniej sie podpisze. W ten sposob bede wiedziala kto wymyslil sobie jakis glupi i niepotrzebny kontekst do mojej wypowiedzi. Ludzie na prawde macie takie pokrecone mysli, ze musicie zle interpretowac czyjes zamiary...
Mam nadzieje Jolly iz Cie nie urazilam, jesli tak to przepraszam, nie bylo to moim celem. Tak mi wyszlo z glebi duszy..... kiedy ktos robi cos porzytecznego i masz ochote go za to wysciskac, bez wzgledu na plec.
Jolly fantastyczny pomysł, i pewno coś dorzucę od siebie :).Ale już nie zakładaj grida na dyfuzor od lampy :), jak już musisz zmiękczyć światło używaj czegoś co się zmieści pod gridem, kawałek fizeliny, kalki technicznej bądź pergaminu do ciasta. Tylko warto by sprawdzić czy nie wprowadzają żółtego zafarbu.
Nie wiem, czy śmiać się czy płakać. :shock: W każdym razie mój umysł jest całkiem normalny i nie doszukuje sie wszędzie spisków i dziwnych kontekstów. Tak więc nie masz za co przepraszać.
Taztaz, dzięki za uwagę, bo ten dyfuzor to przez nieuwagę tam został na tej lampie.
czas zamieszczonego zdjęcia 1/1250 s, ale sporo zrobiłem na 1/1000s i też wychodzą bardzo dobrze
ISO: 200
Przysłona f/11
MADNESS, odezwij się w tym temacie :) chętnie bym zobaczył jakiegoś backstage'a:)
O panie... jest cała długa lista forumowiczów, którzy mają w tym temacie dużo do powiedzenia :). Backstage - zdjęcie finalne i z grubsza jakie były kroki po drodze. "Z grubsza" by nie zdradzać wszystkich tajemnic, a i chcący spróbować powtórzyć dany efekt nieco się wysilili.
Genialny topic.
Jako, że zaliczam się raczej do tych którzy chcieli by poeksperymentować/poprawić umiejętności, liczę po cichu na to, ze temat rozwinie się w dobrym kierunku. :D
Tym którzy już coś wnieśli bardzo dziękuję, bo to naprawdę otwiera oczy jak czasami trzeba się napracować i nakombinować ;) i pomaga zrozumieć, że robienie zdjęć to nie tylko aparat w dłoń, czasem na statyw i tyle...