Drugą (13) mogłeś pokazać szerzej, faktycznie ciekawa. Wydaje mi się, że WB ciut pojechał (trochę za zielono) ale może faktycznie tak było :roll:
Wersja do druku
Drugą (13) mogłeś pokazać szerzej, faktycznie ciekawa. Wydaje mi się, że WB ciut pojechał (trochę za zielono) ale może faktycznie tak było :roll:
Niebo ładne, ale takie cięcie po czubkach jest fatalne. Albo zostawiasz dół, albo tniesz cały i zostawiasz tylko niebo.
dzieki piekne za komentarze:) teraz troche starszych fotek, z lata, a i jedno wczorajsze. oczywiscie czekam na komentarze, sugestie, porady itp. itd. z gory dziekuje:) i wybaczcie kochani ilosc zdjec w jednym poscie. to z listkiem i "zacinajacym" sniegiem w tle jest wczorajsze
Zdjęcie z fioletowym kwiatkiem zatrzymało mój wzrok na chwile. Reszta niestety nic nie wnosi. Np: drzewa w lesie - zwykłe drzewka, zwykły las. Na fotkach z kwiatkami przeszkadzają badyle w tle. Ogólnie zdjęcia przedstawiają widoki raczej pospolite.
Ostatnie mi się widzi zimowe klimatyczne.
Pozdrawiam !!
dzieki za odzew:) a co na to powiecie?:) wszelkie uwagi, wskazowki mile widziane:)
Jak dla mnie za ciemne i za ponure jak na dziecko, które się uśmiecha. Gdyby było smutne, obdarte i wyraźnie nieszczęśliwe to foto mogłoby obejść. Czy robiłeś z wbudowaną lampą? Bardzo odbiło się światło na czubku nosa, skóra w tych cieniach wygląda jakby była brudna.
No mi ogólnie nie podchodzi ale ja się nie znam :)
Gdyby nie czoło całe zdjęcie było by ciemne.
Za m_kola, światło z lampy zmasakrowało zdjęcie. Widać odbicia od skóry i kącików ust. Światło z lampy zrobiło też brzydki cień pod brodą. Staraj się używać światła zastanego np z okna. Jeśli już musisz to raczej lampa do doświetlenia i rozproszenia cieni. Wygląda, że albo pojechałeś z kontrastem albo wybrałeś niekorzystne przejście do B&W. Jeśli światło jest skopane to konwersja do B&W nic nie pomoże.
Prawdopodobnie podszedłeś za blisko bo ręka wygląda na przerysowaną.
ano niestety lampa tylko wbudowana byla w uzyciu, z kontrastem tez "pojechalem" sporo podczas obrobki, no i trza dalej cwiczyc, kombinowac, testowac etc.:) dzieki za odpowiedzi, czekam na ewentualne nastepne. moze jakas propozycja innej obrobki od kogos sie pojawi, zeby troszke mnie nakierowac?:) dziekuje, czekam, pozdrawiam:) wrzucam teraz zdjecie prosto z puszki, zmniejszone jedynie, ciutke wyostrzone i przyciete tu i owdzie i czekam na Wasze propozycje obrobki, zarowno kolor, jak i B&W. z gory dziekuje:)