Co za POWER... nie dość ze trzyma jedna ręką to jeszcze zgniótł ją. Chłop na schwał.
Wersja do druku
Co za POWER... nie dość ze trzyma jedna ręką to jeszcze zgniótł ją. Chłop na schwał.
OK... czas na zabawy z ogniem ;-)
(i chyba zacznę numerować zdjęcia... tak dla porządku)
4. Fire walk with me... :twisted:
5. Nie mam pomysłu... na tytuł znaczy się ;-)
6. The Jet
czekam na wszelkie sugestie, uwagi i/lub konstruktywną krytykę :-)
Fajne Twoje ognie - każdy inny. Na pierwszym - ciekawy efekt włochatości ;) Na drugim - idealnie chyba ustawiłeś ekspozycję... i ta żyletowatość przy żarze...
Dzięki Agapiet :-)
Zdaje się jednak, że ogień nie wzbudził większego zainteresowania ;-)
Teraz może raczej bardziej jako ciekawostka i przykład współpracy E-systemu z M42 :-)
Czyli E-500+Helios 40-2 (85/1.5@2.8)
"GRYF"
fotka malucha z piłką wymiata... ten wzrok mógłby sponiewierać każdego bramkarza...
Na 4 bardzo fajny efekt wyszedł
mnie sie ostatnie podoba, moze dlatego, ze lubie starsze autka :) szkoda tylko, ze pogoda nie dopisala, ale moge sie mylic-mam wrazenie, ze sloneczka nie bylo za duzo jak to fociles.
Szklarz taki efekcik łatwo uzyskać jeśli poprosi się kogoś by poruszał nieco głowniami... wówczas strzela w niebo solidny pęk iskier :-) Jeśli czas jest odpowiednio długi, to efekt jest podobny jak przy fotografowaniu sztucznych ogni.
k@czy no niestety była bardzo zmienna pogoda i nie zawsze udało się trafić z fotką... (kręcący się ludzie, słonko pokazujące się i znikające, a do tego ostrzenie manualne ;-) )
ok... no to czas na kolejne fotki :-)
I na prawdę liczę na wasze komentarze, opinie i wskazówki :mrgreen: może da się jakoś poniższe zdjęcia poprawić :?:
1. "Jak statki na niebie"
2. "Wisła z Wisły"
3. "Czas kwitnienia" (info: Helios 40-2 85/1.5 na 2.8)
4. "Rynek w Kazimierzu Dolnym nocą..." niestety nie miałem statywu :cry: więc kadr nieco przypadkowy (nauka nr 1 zawsze zabieraj statyw :!: przez głupotę poniższe trzy zdjęcia z łapy... wysokie ISO, nieco przypadkowe kadry ze względu na możliwość oparcia się o coś itd.)
5. - no tutaj proszę o opinię... czy to zdjęcie ma sens :?: spodobała mi się biel tego kościoła odcinająca się od nocnego nieba...
6. "Mały biały domek" - spodobało mi się przejście żółtego światła z lampy sodowej w błękit nocy
7. "Wiatrak"
8. "Wiatrak II" ;-)
9. "Panorama Kazimierza Dolnego z Wisły"
10. "Długie łodzie wikingów" ;-)
Na razie tyle :-)
Moja opinia co do ostatniej serii:
1- bardzo się podoba - kadr, gra światła, kolory, zresztą motyw ciekawy...
2- szczerze - jakieś takie nijakie...
3- ładny kadr, fajnie zagrane GO, podoba się...
4- fajne, jest klimat - kadrowałbym inaczej - żeby nie uciąć kawałka kamienicy na górze, lubię ludzi fotografowanych w takich czasach naświetlania...
5- nie mam zdania, nie przemawia do mnie
6- jest ok, klimat, światło, minimalnie mi przeszkadza jakaś lampa zahaczająca o kadr z lewej strony...
7, 8, 9 - fajne pstryki pamiątkowe, do pokazania miejsca tak, 8 - najlepszy kadr z tej trójki
10 - super fota - podoba mi się wszystko, motyw, kolorystyka, kadr...
Zapraszam do mojego Amerykanowa bo coś wątek mi zastygł - nikt nie komentuje... ;-)