Jak dla mnie rewelacja, jak doczekam się własnego lustra i cena będzie nadal na poziomie ~800zl to na pewno będę jednym z nabywców
Wersja do druku
Jak dla mnie rewelacja, jak doczekam się własnego lustra i cena będzie nadal na poziomie ~800zl to na pewno będę jednym z nabywców
Jeszcze jedno pytanko: Jak wygląda wykonanie tych szkieł?
Wydaje mi się, że identyczny jak ZD 8mm, ale mogę się mylić. Pełne 180 to nie jest bo to wycinek koła a tylko koło ma pełne 180 stopni. Z tego by wynikało, że Zuiko też nie ma dosłownie 180?
Biegałem z nimi na zlotach i różnicy nie widziałem, ale też nie robiłem identycznych kadrów dla porównania.
ma, bo liczysz po przekątnej, a ta jest średnicą koła opisanego na prostokącie.
Bawilem sie 85/1.4
Najlepsza opcja to brac w mocowaniu N, do tego przelotka z dandelionem.
Latwiej bedzie pozniej sprzedac, a ostrzenie bez potwierdzenia jest zawodne, szczegolnie ze wizjery Exxx do najwiekszych nie naleza.
Ostrosc tego szkla jest zadowalajaca. Ja nie kupilem dlatego ze niewiele doplacajac mam 85/1.8 z AF'em.
Ja nie używałem fisha dla "beczki", tylko ze względu na kąt widzenia. A, że takie wygięcia muszą występować to dla mnie w 90% nieporządany efekt uboczny.
To ode mnie przykład zdjęcia. Całość to kadr z matrycy DX, biały prostokąt to kąt jaki będzie na 4/3.
http://img403.imageshack.us/img403/2945/fisze.jpg
Jak dla mnie biednie to wygląda, nie kupiłbym czegoś takiego...
Oczywiście to tylko moje zdanie z którym zgadzać się nie musisz, ale mam prawo je wyrażać. Żenujące uwagi w stylu "Moja racja jest tylko moja..." zachowaj dla siebie.