ja próbowałem bodajże w Photo Zoom i bardzo ładnie na ekranie wygląda. Po Świętach oddam coś do labu dla sprawdzenia efektów na papierze...
Wersja do druku
ja próbowałem bodajże w Photo Zoom i bardzo ładnie na ekranie wygląda. Po Świętach oddam coś do labu dla sprawdzenia efektów na papierze...
A do mnie nie dotarł ??? :cry:
Jakość w labnecie jest ekstra! :) Papier Kodak Professional Endura - robiłem 40x30 z E-1 i jestem bardzo zadowolony. Najlepiej interpoluj pliki do odpowiednio większej rozdzielczości - ich maszynka (AGFA d-lab 2) ma 400dpi. Zarówno czarno-białe, jak i kolorowe odbitki wyszły bez żadnych zafarbów.Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Ja jestem bardzo ciekawy, jak to wygląda. Wrzuć jakieś cropy.Cytat:
Zamieszczone przez Yx
ładnie - po interpolacji do 40x30 i 400dpi wyszedł mi 170MB tif. PS kazał mi iść na obiad przy ostatecznej obróbce.
Co ciekawe bez interpolacji a Photozoomie a tylko po kadrowaniu w PSie z zadanymi ustawieniami jakość jest prawie identyczna jesli nie identyczna obu obrazków...hmmm.
Nic, dorzucę coś jeszcze w domu żeby nie robić jednej odbitki i wyślę do nich. Zabaczymy jaki efekt będzie?
Z racji tego, że ma mniejszą matrycę nie będą go porównywać z D80 albo 400D. Dlatego mogę porównać najmniej szumiącego Olka (E-330) z 1D MkII.Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
lessie:
jednej fotki nie można zrobić. minimalne zamówienie to 10 pln.
co tu prównywac?Cytat:
Zamieszczone przez Yx
widziałem sportowe foty z hali z ISO 1600 z Marka przejechane net image - mega ostrośc i gładkie jak pupa niemowlaka ( całym szacunkiem dla olka 330 ). Tu nie ma konkurencji chyba
dlatego marek troszku droższy ;)
I nie należy się spodziewać, że ten aparacik co go konstruują będzie lepszy od 1D, ale może jakiś krok do przodu.Cytat:
Zamieszczone przez lessie