Lekko bym przesunęła dziurę ze środka. Ale całość bardzo mi się podoba. Nie przeszkadza brak góry, bo to mają być dechy, nieprawdaż?
Wersja do druku
Lekko bym przesunęła dziurę ze środka. Ale całość bardzo mi się podoba. Nie przeszkadza brak góry, bo to mają być dechy, nieprawdaż?
A ja bym troszeczkę zwiększył głębie ostrości, ale klimat fajny.
dzieki, nad maksymalnym wykorzystaniem glebi ostrosci wciaz pracuje. samo ulozenie kadru przyspaza (nie wiem czemu wybralem taki trudny do napisania wyraz. stawiam na "z" z kropka) mi nielada imprezy, wiec dobor przyslony czesto ustawiam na harapa. w tym przypadku poszlo minimum, chcialem byc pewien, ze dziura zostanie wyeksponowana, po drugie chcialem skrocic czas aby uniknac poruszenia gdyz strzelalem z nieprofesjonalnej balansujacej pozycji. (ubralem wyjsciowe portki i nie moglem przykleknac na wysmarowanym olejem i benzyna moscie.
sprawa "gory", o ktorej pisze agapiet tez mnie nurtuje. ciort z tym, ze to zdjecie desek. zdecytowalem nie umieszczac w kadrze nieba, bo i tak wyszlo by przepalone co wprowadzilo by zamieszanie i balagan. mam nadzieje, ze dobrze postapilem??
:idea: nauczka: zawsze wybierajac sie swiadomie w plener ubierz sie tak, aby moc sie bez skrup... (za trudny wyraz) bezstresowo wytarzac. jesli sie nie zlozysz do ujecia jak nalezy, nie bedziesz miec dobrego zdjecia. analogicznie - skladajac sie odpowiednio mozesz wieczorkiem cieszyc sie z fajnej fotki :D
Spakuj w plecaczek obok aparacika stosowny kocyk lub plandekę na której możesz przyklęknąć nawet w kościołowych portkach :lol:
Za agapiet - wolałbym, żeby dziura w moście nie była na środku. Lepsiejsze umiejscowienie to IMO lewy dolny róg. Wtedy sam most ładnie ułożyłby się po przekątnej. Ale ogólnie fota spoczko. Troszkę oddechu u góry też by nie zaszkodziło.
No i prosze, nawet z dziurawego mostu mozna zrobic dobre zdjecie ;) Podoba mi sie, aczkolwiek wolalbym na nim ciut wiecej nieba, bo kadr sie taki ciut przyciasny bez tego wydaje.
Pzdr
podoba sie ta dziurka?? nawet nie wiecie ile schodzi czasu aby taka wydlubac scyzorykiem. dobre pol godziny :roll:
niebo nie bo jest brzydkie biale, zadecydowalem zeby ciac to niebo.
A do mnie ten most się uśmiecha... ;) I z dzieciństwa pamiętam wierszyk jakiś o dziurze, moście gościach.
P.S. Z kadrem - istotnie - można w lewo by, lub w prawo. By.
-------------------------------------------------
:!: 005 "Jeszcze gorące" - (kliknij w obrazek)
Czyzbym zapuszczal pierwszy post w 2007 roku?? moze jakis bonus??
taaak, dziekuje wszystkim za komentarze, nagroda przechodzi do kumulacji i zostanie rozlosowana next time.
co powiecie o kolejnym zdjeciu i m.in. prawym gornym rogu?
:!: 006 "Veshlimi Vkadr " - (kliknij w obrazek)
Radomsko, park "Kopidoły"