No chyba, że tak ;)Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
A jak porównanie długiego zooma? Macaliście toto?
Wersja do druku
No chyba, że tak ;)Cytat:
A jak porównanie długiego zooma? Macaliście toto?
Tak, tylko mnie on nie kręcił, bo ciemny na końcu, pamiętam tylko, że malutki :DCytat:
Zamieszczone przez uncas
no rzeczywiście na końcu to to to było ciemne(jak większość tanich sigm do N i C itp itd) tylko że to ma soczewki ED :). No i AF jest niezły. Jakość podobna do tego z 14-42Cytat:
Szkoda.Cytat:
Bo zastanawiam się między e400 a e500.
Szczególnie interesują mnie sprawy szybkości AF kitów oraz wielkość wizjera.
Porównywał ktoś te wizjerki?
Rozumiem, że lepiej brać e400 + kit 14-42 + osobno długi kit (ale f3,5-4,5)?
Ale czy to nie będzie profanacja założenia e400, żeby do niego ciachać taką kobyłę?
hmm zapowiada sie ciekawy obiektyw :D soczewki ED, szybki AF... faaajnie :mrgreen:
mi sie wydaje, ze kupujac e400 oczekuje sie lekkiego zestawu. dlatego Oly zrobil dwa nowe lekkie kity. Z drugiej strony mozna kupic e400 bo jest lekki i zalozyc do niego cos co byloby zaciezkie do e500 :D zawila logika... :)
A używało się z czym? Z E-400 czy także z innymi puszkami? Osobiście moje zainteresowanie ogranicza się do E-300. No i jeśli ten 14-42 ma taki świetny AF to co to powoduje? Lepszy silniczek? Soft szkła? Jaśniejszy przecież nie jest. Może szkło ED daje lepszy kontrast i powoduje szybszą i dokładniejszą pracę układu AF w aparacie? Czekam na słowo wyjaśnienia od forumowych wyjadaczy.Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
Czytam ten wątek i czytam i dochodzę do wniosku ,że Waszmosci trochę przeginacie z tym porównywaniem 14-42 do 14-54 czy to w sprawności AF czy tak w ogóle. Śmiem powątpiewać czy te szkiełko w ogóle może postać przy 14-45 !!! (udanym egzemplarzu jaki mam) . To jest dla niego odpowiednia konkurencja. Sam jestem zaiteresowany tym nowym plasticzakiem bo w końcu minęło ok3 lata od czasu projektownia 14-45 , a to bardzo długo. Jest szansa , że ten nowy maluch może dorównać 14-45. Bardzo ciekaw jestem takiego porównania. Widział ktoś je w necie ??? albo sam porównywał tylko tak rzetelnie i bez emocji. W 14-45 nie boli mnie nawet ciemnica bo mam lampę i znajduje sobie właściwe światlo , nie ostrosć bo jest prawie ostry jak 14-54 , a mianowicie dystorsje na krótkim końcu które dyskwalifikują te szkło do zadań jak imieniny u cioci czy służbowa impreza integracyjna. Szef wychodzi jak by 3 litry wódy wychlał ,a jego żona jak by była z esklimosem w ciąży. Jeśli mniej zniekształca niż 14-45 to będzie to fajne szkielko choć zupełnie "pozbawione bagnetu". Ciekawe jak jego rozdzielczosć optyczna w koncu dedykowany jest pod aparat z matrycą 10 MPx !!!!! i nie powinien za mocno rozdzielczości tej matrycy ograniczać. Dawajcie jakieś fotki testowe.
Tak to bywa jak sie podlizuje szefowi.
czesc.Ch.
Wiesz ja do E-400 podpiełem ZD 300 F2.8 a on waży 3,3kg :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Ponieważ miałem/mam do czynienia ze wszystkimi trzema z ręką na sercu stwierdzam, że to małe gówienko biega najszybciej.Cytat:
Zamieszczone przez robin102