Zdaje mi sie czy seria z kajakami jest nieostra?
Wersja do druku
Zdaje mi sie czy seria z kajakami jest nieostra?
Ciężko jakoś było mi sie zdecydować na sposób kadrowania.
z jednej strony szerokie ujęcia , w których widać cały kajak i całe wiosło - ale z kolei kajakarz mały
z drugiej strony można koncentrować się na kajakarzu ale obciąć kawałek kajaka lub wiosła
nie zbyt często ustawiali się tak, aby zrobić ciasny kadr
co do ostrości serii , to na pewno zdjęcia nie są zamrożone i widać delikatne rozmazanie
zwłaszcza na malowaniach kajaka jest delikatne poruszenie
to pierwsza przymiarka do tematu, a do tego w obu bateriach miałem już pusto więc pracowałem w lekkim stresie. (dobrodziejstwa cyfry)
Za jakiś czas wybiorę jakieś trzy najciekawsze i najlepsze technicznie i wtedy je dorzuce.
Pozdrawiam
dobas
calkiem niezle, widac akcje, ruch, walke z zywiolem
czyli to co powinno takie zdjecie oddawac
czekam na kolejne ujecia
ps. 2 zdjecie, na ktorym, jesli sie nie myle, jestes Ty: https://galeria.olympusclub.pl/displ...?album=3&pos=4
Cudeńko ;)
Foty podobne do siebie, drugie podoba mi się bardziej - ma więcej harmonii w sobie. Podoba mi się Twoje podejście do fotografii - pracowanie nad jednym motywem i eksperymentowanie z nim. Foty podobają mi się bardzo - przywołują we mnie emocje, nastroje - pozytywne zresztą. Po pierwszym zerknięciu na fotce przypomniał mi się któryś z teledysków Dead Can Dance, który widziałem dość dawno.
Jak chcesz to napisz więcej o technice i sytuacji...
super dynamika ruchu pokazana !!!
pzdr
Pomysł jak we wszystkim to najwazniejszy aspekt, Ty go miales. Ale rezultat podejrzewam nie do konca Cie satysfakcjonuje?
Jak na taki sprzęt rezultat mnie satysfakcjonuje. Jestem zadowolony z efektu ALE... :)
gdybym zaopatrzony był w IS na pewno mógłbym uzyskać większe ptactwo na zdjęciu przy tak samo, a nawet bardziej rozmamzanym tle. Niestety IS nie było więc jedyne czym mogę się pochwaliś to takie cóś
technika, prosta MF, ustawiony tam gdzie spodziewałem się ptactwa, czas między 1/8 a 1/15 w tej chwili nie pamiętam bo musiałbym zerknąć w exify ORFów.Cytat:
Jak chcesz to napisz więcej o technice i sytuacji...
Sytuacja, siedziałem na stokach góry i czekałem na moment gdy drapieżnik przelatywał i płoszył alczyki no i wtedy rozpoczywało się moje polowanie
pozdrawiam
dobas
które Waszym zdaniem lepsze ?
13 czy 14 ?
pozdrawiam
dobas