Fakt, robi wrażenie. Jedno małe "ale" to IMHO średni bokeh.
Wersja do druku
Fakt, robi wrażenie. Jedno małe "ale" to IMHO średni bokeh.
Całkiem fajny ten boke :)
Cena nie jest fajna - chyba wszyscy zainteresowani krajanie (z normalnymi portfelami) jednak sięgną po sigme 30mm f 1,4
Nie ma chyba rzeczy bardziej subiektywnej niż bokeh :)Cytat:
Zamieszczone przez Magus
Mnie on przypomina ten z 14-54 niż z 50/2, a z 50/2 bardziej mi "leży". Co nie znaczy, że tego summiluxa bym nie chciał. Pomijając zaporową kwestię kosztów, chętnie naraził bym się dla niego na ośmieszenie wynikające z faktu obwieszania się topowym sprzętem przez TA, czyli Totalnego Amatora :razz:
już w sprzedaży (od 24 marca) 999 euro
http://www.leicabeimeister.de/site/p...heiten&pageID=
ale dostawa w kwietniu :roll:
Jeśli rzeczywiście za tyle to z deka przegieli z ceną. Według mnie prawie czterech tysi to nie warte.Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
4 tysie to według mnie cena dla kogoś kto zarabia na robieniu fotek a nie dla kogoś kto nie zajmuje się fotografia zawodowo. Jakbym kupił obiektyw za taką cenę to żona by.... Eeee pewnie nie miałbym juz żony :).
Nie przyznawaj sie za ile tylko pokaż jej zdjęcia ;)Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
nic tu nie pomoże bo ledwo udało mi się namówić ją do zakupu stałki za max 1400 zł ale dzięki za radę ;) .
Przegięli :idea: Dlaczego... raczej nikt nie powinien się spodziewać, że kupi obiektyw o tej jasności z logo Leica za 1500zł :roll: Napisz proszę dlaczego wg Ciebie cena poniżej 4k za to szkło jest zbyt wysoka :idea: Odnieś cenę Leica D Summilux 25/1,4 ASPH do ceny przykładowo Canon'a EF 35/1,4 L USM oraz Sony AF 35/1,4 G.Cytat:
Zamieszczone przez siwyjohn
Tylko, że podawane na dp ceny w Japoni to nieco ponad 600 euro na nasze :?