Nieźle.... Niestety małoobrazkowy odpowiednik kosztuje w B&H $ 2,850.00 :|
Wersja do druku
Nieźle.... Niestety małoobrazkowy odpowiednik kosztuje w B&H $ 2,850.00 :|
Z cenami jeszcze sie okaże - zakładam, ze szkła z napisem "Leica" do 4/3 będzie produkował Panasonic, tak jak to robi dla swoich FZ-xx. Wskazywał by na to fakt, że na konferecji leici nie bylo ani słowa o tym szkle (Fotopolis), tylko przedstawił je Panas. Zresztą nie bardzo mogą wyskoczyć z jakąś kosmiczną ceną z prostej przyczyny - system 4/3 nie ma tak snobistycznego przeznaczenia jak manualne systemy 35mm Leici i według mnie nie bardzo jest sens dokonywać bezpośredniego porównania. Praktycznie nikt tego szkła nie kupi za 3000 zielonych. Panasonic na pewno chce przyciągnąć klientelę do swoich lusterek, więc strzelanie sobie w plecy zaporową ceną jest w takiej sytuacji nie na miejscu. Chyba, że chcą stworzyć kolejną malutką "kultowo kosztowną" niszę rynkową... Oby nie ;)
http://www.dpreview.com/articles/photokina2006/Olympus/
poogldajcie sobie :]
Patrząc na cenę Sigmy 135-400 do innych systemów (2200zł) i na jakość zdjęć, coraz bardziej zaczyna mi się podobać. Tylko ciekawe kiedy będzie ją można kupić na 4/3, znowu za pół roku???
fotki z 135-400
Piękny ten 300-800. Jednak chyba 50-500 już okazuje się bardzo dobrym obiektywem z tą ceną. któreś z nowych szieł ma stabilizzację?
Czyżby wszyscy z systemu 4/3 mieli za sobą prezentację?
tak wszyscy, już waracją do domu, tragi to krótka rzecz. Nic więcej nie pokażą tyle co w marcu na PMACytat:
Zamieszczone przez Yx
Czyli mamy dwa obiektywy 18-50 zwykły i teraz macro :roll:
3 :mrgreen: zwykły , Ex i makro + LEICA :DCytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
Czyli 4 :mrgreen: a co z 14-35 :twisted: coś wspominali :roll:
nie wiem więcej od Ciebie, zresztą najpierw trzeba skanowac wiadome miejsce ;), tam sie najpierw pojawi ;) <- pamietaj.Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
BTW 3 :mrgreen: sigmy o tym samym zakresie :D i jedna LEICA