mam propozycje innego typu i o wiele mniejszego kalibru (od czegos 3ba zaczac :P) - tj. nie moja propozycja wiec posluze sie cytatem wyszarpnietym z innego watku
do sprzetu...Cytat:
Zamieszczone przez RobertW3D
Wersja do druku
mam propozycje innego typu i o wiele mniejszego kalibru (od czegos 3ba zaczac :P) - tj. nie moja propozycja wiec posluze sie cytatem wyszarpnietym z innego watku
do sprzetu...Cytat:
Dla prawie wszystkich uzytkownikow to nie ma wogole znaczenia i nawet na to nie zwracaja uwagi, ale ja nie jestem w stanie, samodzielnie zmienic poziom przyslony (przytrzymac guzik + krecic kolkiem jednoczesnie). Oczywiscie nie mowie, ze takie rozwiazanie jest zle, bo napewno jest - szybkie, ale co MI po tym jak nie jestem w stanie tego zrobic i zawsze musze prosic kogos o pomoc, no masakra :P Moim zdaniem powinno byc tak jak jest + zmiana przyslony z widoku menu (np. menu/ok -> najechac na wartosc przyslony -> ok -> zmiana kolkiem -> ok) Takie rozwiazanie znacznie ulatwilo by mi prace i przydaloby sie w moim e-330 ;)
nie wiem jak jest w modelach 3xx, ale w e1 od A jest jedno kolko a od S drugie. moze wygodniej ci jest po prostu leciec w trybie A z obsluga tylko jednego kolka.. bez 'sziftow'.
Czy Olympus stworzy oprogramowanie kompatybilne z systemami Linux?
bardzo dobry argument, dziękuję - cra3y
Nie wiem jak mogłem o tym zapomnieć...Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Podpisuję się rękoma i nogami...
Hmm... byłby hyba pionierem ;/
argument o oprogramowaniu dla linuxa jest w krytycznych - cra3y
jak wyżej :)
Również podpisuję się pod Linuxem i jednocześnie proponuję uzupełnić ten punkt o:
Umocnić współpracę z istniejącymi producentami oprogramowania do obróbki RAW, aby pliki po konwersji w programach innych niż Olympus Master i Studio miały jeszcze lepszą jakość i nie zawierały artefaktów.
Chodzi mi tutaj przede wszystki o starego dobrego RawShooters'a i zbudowanego na jego silniku Lightrooma, gdzie po konwersji na zdjęciach pozostają czasami straszne śmiecie i dziwne patterny (szczególnie jeżeli korzystało się z odszumiania)
Tak i paski zostają! Może Olympus pokusi się o własne rozwiązanie na jakimś silniku? Albo poprostu rozbuduje OM tylko, żeby śmigał pod linuxem, bo mi to obojętne co docelowo kupię.
Słuszne uwagi ale bez przesady.Cytat:
Jesli RS robi jekieś artefakty to już wina RS i niezbyt właściwych algorytmów interpolacji (może zbyt prymitywnych ale szybkich).
Udostępnienie dokumentacji ORFów z pewnością pomoże na problemy z balansem bieli, saturacją, tzw. korekcją gamma itp
Czy jest możliwość wbudowania w aparat dodatkowej pamięci? Dobrym rozwiązaniem byłoby np. 4GB pamięci wewnętrznej flash i WiFi. Do tej pory chyba, żadna firma nie stosuje takiego rozwiązania, które jest bardzo przyjazne dla użytkownia. :D
Czy Olympus planuje wprowadzić karty SD do swoich aparatów?