-
Podczas nurkowania życie nie jest uzależnione od sprzętu foto (ale i tak bardzo się dba aby nie było przecieków). Natomiast w przypadku lampy i aparatu (jak w temacie) jedynym ryzykiem jest utrata 3 000 zł, jest to wiele ale to nie jest życie. Zapewne wielu kolegów z uwagi na koszt zakupu lampy systemowej, właśnie tak ryzykuje.
LubMich ma rację. Więcej wiary w swoją pracę, przecie lampy systemowe też mają elektroniczne układy na pokładzie i zapewne podobnie rozwiązane, lecz zminiaturyzowane.
Pozdr Komar
-
nie wyolbrzymiaj tez straty - zeby przerobic tak lampe by przejarala caly aparat to trzeba zdobyc naprawde wyrafinowane umiejetnosci.. (moze nawet wrodzone ;) )
-
LubMich...
Pokaż poprostu zdjęcie swojego cuda :D
Najlepiej jak było podpięte razem z moją lampką ;)
-
heh akurat w mojej nie bylo nic przerabiane ;) (kabelek synchro tylko sobie sam zrobilem), wiec nie kwalifikuje sie mimo kosmicznego wygladu do tego tematu.
-
mam pytanie czy ktoś na forum już testował z E300 Tumax 880AFZ (Olympus) http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=583 :?:
-
Witam
Przerobiłem lampę zgodnie ze schematem podanym powyżej i faktycznie napięcie na stopce to 4,7v, ale jeśli chodzi o błyskanie, to jest loteria. Lampa błyska raz na 5 i nawet przycisk test jej nie wzbudza. Czy można to jakość poprawić czy odkładać na lampę systemową lub dedykowaną np. z tego linka powyżej ??
Pozdrawiam
Komar
-
1 załącznik(ów)
Dokonaj zmiany w schemacie poprzez dodanie diody jak w załączniku.
-
Dadu - nie widzę załącznika; Proszę na priv lub na emila
-
-
Juz mam przepraszam za klopot.
Czy ta dioda to zwykla prostownicza ??