OT.
znalazlem to na innym forum
Cytat:
Zamieszczone przez siwyjohn
Wersja do druku
OT.
znalazlem to na innym forum
Cytat:
Zamieszczone przez siwyjohn
Pattex trzyma jak dzik, mogę to potwierdzić. Dwa dni temu kleiłem uchwyt (z plastikowym mocowaniem) do kafli. Wystarczy cieniutko posmarować, poczekać chwilkę, przycisnąć, no i TRZYMA. Jeśli będzie tak grubo trzymał gumę na OLKU, to nie mam pytań.
Dzięki wielkie :) 2 tygodnie to nie tak źle... Ale eh nawet serwisu w Polsce nie mamy... :/
Pokleiłabym sobie sama, ale guma się rozciągneła i nie umiem tego dokładnie zrobić
Ta guma jest różnej grubości, i stąd uczucie ,że sie powyciągała, najważniejsze , aby była dobrze przyklejona przy krawędziach , bo później przeszkadza w trzymaniu, zwłaszcza pod kciukiem , przy spuście migawki. Mnie także nie udało się przykleić na całej powierzchi od razu, podklejam kawałkami ale przy krawędziach a nie w środku i dlatego nie odłazi od obudowy , ale w niektórych miejscach wyczuwalne są pęcherze powietrza pod gumą
Klej nie wiąże od razu masz parę minut , można odciągnąć i przykleić ponownie zaczynając od krawędzi.
Tylko nie dawaj dużo kleju , bo jest rzadkopłynny i lubi wycieknąć przy krawędziach, smaruj tylko gumę, nie body.
Powodzania, bez obaw, dasz radę, to jak robótki w szkole podstawowej , tylko klej lepszy.
W tym problem...Cytat:
Zamieszczone przez Stanisław Rozalski
Dzięki za wiarę :) Ale nieee, czarno to widzę... Nie umiem tak tej gumy ułożyć, bo mi wystaje na krawędziach. Pokombinuję jeszcze trochę, ale i tak tej przedniej części przy uchwycie nie dokleję (czuć "luzy" na środku), więc serwis to pewnie kiedyś odwiedzi... :(Cytat:
Zamieszczone przez Stanisław Rozalski
a mnie sie guma odkleiła w c-8080 i tez mnie wkurza, no i niestety tez jest porozciagana i ciezko ja spasowac
Tego sie nie da przykleic... :evil: Z boku jest dobrze, nawet sie trzyma na Kropelce ;] ale guma z podparcia kciuka?! Boszzz, masakra... Odstają takie brzydkie kanty na kilka milimetrów, a meczylam sie z tym pol dnia. A trudno, niech sobie szpeci pieknego Olka ;] wiecej nerwow nie mam :/
witam,
mnie pod kciukiem także przeszkadza to, że guma jest wyższa o dwa mm niż pozostała część obudowy, ale przez to ,że uciska mnie pod kciukiem trzymam aparat mocniej pozostałymi palcami i stwierdziłem ,że nawet to w pewnym stopniu stabilizuje korpus przy foceniu.
Czyli nie ma tego złego ,co by na dobre nie wyszło.