To dziewczynka. Ja nie mam żadnych wątpliwości.Cytat:
Zamieszczone przez excel
Wersja do druku
To dziewczynka. Ja nie mam żadnych wątpliwości.Cytat:
Zamieszczone przez excel
I ja tak sadzilem przy pierwszym podejsciu, tyle ze to dziecko jest bardzo podobne do bohaterow wczesniejszych portretow dzieciecych Yello_35. Na tym zdjeciu jedynie ubior moglby swiadczyc o tej lepszej plci, twarzyczka... no nie wiem, niby dziewczeca, bo pelna babskiej zadziornosci, ale tak do konca nie jestem pewny. Wole sie dzieciom nie narazac.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Pozdrawiam,
excel
Excel, z mojego doświadczenia ojcowskiego Ci powiem, że bezpieczniej (jeśli masz wątpliwości) określić dziecko jako dziewczynkę. Wtedy nie urazisz rodziców. Jeśli to chłopak, a powiesz o nim dziewczyka, wtedy pomyślą: "kurcze, ładny jak dziewczynka". Ale odwrotnie to na pewno zrobi się przykro rodzicom.
Yello, światło było "nie portretowe". W reporterce takie rzeczy uchodzą, ale w pozowanych portretach już nie.
święta prawda ;)Cytat:
mądre słowa
Pzdr
100% dziewczynka
Kapelusik w kwiatuszki, koszulka z charakterystycznymi dziewczęcymi rękawkami (takie ścięcie)
Także ojcowskie doświadczenie :)
Ależ Wam się zebrało na analizy. Zamiast mi o świetle pisać to dochodzicie płci ;) To oczywiście dziewucha ale z męskimi zapędami - rozpoznaje marki aut , bawi się modelami , kopie piłkę itp. Pomyłka płci mnie nie boli czy uraża , bo to nie problem :) Tak więc faux pas uważam za niebyłe :)
Domyślam się , że wobec braku innego zdania niż Rafała potwierdzacie , że nic ciekawego nie osiągnąłem ;) Była godzina 8.00 i myślałem , że będzie to lepsza pora niż czekanie na pochmurny (zwłaszcza ostatnio) dzień. Za parę dni jadę na urlop więc pewnie nadal będę popełniał ten sam błąd - no ale to nie moja tematyka :)
Dzięki za wypowiedzi :)
Yello_35,
masz prawo sie oburzyc, ze nie otrzymales ode mnie zadnej konkretnej oceny, a co najgorsze teraz jej tez nie dostaniesz. Wpadlem tylko na chwile do chalupki, zaraz musze dalej. Wieczorem opisze, moim zdaniem, bardzo udane zdjecie. I swiatlo tez mi sie podoba, a pyszczek Twojego krocia jest wspaniale (babsko) zadziorny.
Pozdrawiam,
excel
Yello_35,
podoba mi sie Twoje bardzo zdrowo wygladajace dziecko pokazane na tym zdjeciu.
Nie potrafie zgodzic sie w pelni z opinia Rafala. Sadze, ze w przypadku osoby doroslej nalezalo by czekac na lepsze swiatlo, gdzie jest mozliwosc, a czesto koniecznosc kamuflazu wytezonej pracy niemilosiernego zeba czasu czy efekt zwyklej nieprzychylnosci natury. Czy sa tego rodzaju zabiegi konieczne w przypadku buzki dziecka? Moim zdaniem – nie. Jednak Rafale, jezeli sie myle, prosilbym Cie bardzo o zamieszczenie przykladowego zdjecia, jezeli takim dysponujesz, aby moc zauwazyc roznice, jaka powoduje silniejsze czy delikatniejsze swiatlo, czy inny kat padania.Cytat:
Troche szkoda wpelzniecia pod nosek i brodke dziewczynki cienia, poniewaz mimo tego ze zauwaza sie go w dalszej kolejnosci, to jednak sie to zauwaza. Byc moze Rafal mial to na mysli?
Dziewczynka spoglada troche nieufnie, odrobinka niesmialosci kryje sie gdzies w kacikach ust i pod kapelusikiem, lekko pochylona postac dziecka tez swiadczy o pewnym zachamowaniu spontanicznosci. Jednak wyglada na zachowanie krotko trwajace, chwilowe, o krok od przelamania barierki i pewniejszego kroku do przodu.
Przeszkadza mi biala plama budynku w tle i wyrastajaca z kapelusika zielonkawa plama dachu, chyba juz wczesniej prezentowanego przez Ciebie, Yello_35 - kosciola.
Fotke uwazam za udana, przyjemna dla oka buzka dziecka.
Pozdrawiam,
excel
PS. Z malym poslizgiem czasowym, ale zgodnie z obietnica - odpowiedzialem
Excel - podsumowując nie jest to to co powinno być. Światła nie dostrzegam tak jak inni - w przypadku fotografowania osób. Zdjęcie być może jest miłe ale pełne defektów , które dostrzegam dopiero po jakims czasie. Nie potrafię na gorąco weryfikować tego co widzę potem. Na pocieszenie (siebie) dodam , że rodzina pieje z zachwytu ;) No ale to laicy przecież :)
Dzięki za wypowiedź :) Może się poprawię na urlopie - będę miał więcej czasu :)