Zamieszczone przez chomsky
Wszystkie testy mtf wykazuje duzy spadek jakosci przy f11 szczegolnie w dslr ( analogi nie gryzly sie na tej przyslonie za bardzo) szczgolnie przy jasniejszych obiektywach.
Iso 400 w plenerze? Chyba czlowieku oszalales! Majac taki zapas swiatla zamiast wstukac f5,6- (co jest obok f4 najkorzystniejsza przyslona dla zuiko) albo dluzszy o dzialke czas ( zupelnie wystarcza), skoro sie trzesiesz, zabierz na proby statyw, bo tak to nie wiadomo czy kichales przy okazji czy tez nie i przy ktorej probie?
Cala ta proba jest kompletnie nieprzemyslana i kompromituje tylko wszelkie Twoje zamysly.
Tylko sie nie obrazaj przypadkiem! Wcale nie mam zamyslu Cie obrazac, tylko pisze co mysle o takim dosc niechlujnym podejsciu do tematu. Musisz bowiem wiedziec, ze porownanie spelniaja zawsze jakies normy, w koncu na ich podstawie ludzie podejmuja decyzje( niektorzy strasznie powaznie traktuja wszystko co jest drukiem i w necie) i wydaja spore pieniazki.
A Fuji mi sie podoba, mam nawet na stanie dwie matryce w domu ( choc te mniejsze) zarowna HR jak i SR. bardzo przyjemne efekty.