Nie wiem jak inni, ale ja bym chciał te publikacje zobaczyć. Podasz linka?
Wersja do druku
Nie wiem jak inni, ale ja bym chciał te publikacje zobaczyć. Podasz linka?
O ile dobrze pamietam to też było coś o tym w komputerświaat , i jeszcze w jakimś innym pisemku komputerowym . To mnie zaispirowało do empirycznego sprawdzenia.
No to zapytam inaczej: jaki prąd pobiera w spoczynku Twój E-300? Niech będzie, że z wyłączonym wyświetlaczem :)
Oj widzę ,że chcesz mnie sprowokować znów do zabawy w pomiary. Jak znajdę trochę czasu w pracy to się pobawie. nie pamietam jaki był sumaryczny pobór prądu ,ale różnica z jedną kartą a drugą tak jak pisałem, co i tak było mniej niż pisamcy podawali. Zdziwilo mnie to trochę stad byla moja dociekliwość ( zresztą zawodowa) Jak masz porządny sprzęt pomiarowy i poradzisz sobie z podłączeniem akumulatora poza body to możesz zmierzyć , no i trzeba od kogoś kartę pożyczyć. Pokombinuj może Twoje doświadczenie będzie inne.
Dobre ceny kart ja kupiłem 1giga kingstone elite pro za 139pln na miejscu w Łodzi z allegro 10pln drożej za wysyłkę.
www.acris.pl
Na allegro są obecnie Pretec'ki Cheetah: 1GB za 159 i 2GB za 279. Nic, tylko brać.
mam pretec'a to naprawdę kawał solidnej metalowej kości. w listopadzie zapłaciłem za 1Gb tyle co teraz jest warte 2GB. Naprawdę gorąco polecam, jeszcze nie maiłem z nią rzadnych problemówCytat:
Zamieszczone przez P
Piotrze P czyżbyś jednak pogłebił swoją wiedzę o kartach Preteca i nabrał do nich przekonania ???
To naprawdę porządne wyroby.
Ależ skąd. Jedyną kartą z jaką pracował do tej pory mój E1 (nie licząć zwykłego Sandicka 256 dla celów porównania prędkości zapisu) był i jest Pretec Cheetah 512MB. Nie miałem z nią nigdy żadnego problemu. Ponieważ jednak 48 RAWów to trochę mało, trzeba, znowu :|, wydawać pieniądze. Całe szczęście, że tym razem relatywnie niewiele :)
Witam,
a moj Pretec tak sie zacial, ze ani swiety Boze nie pomoze. Jak Wam wiadomo, karta padla i zaden mi dostepny program nie moze jej zmusic do dzialania, nawet sciagniecie z niej zdjec jest niemozliwe. PC pada w momencie wlozenia jej do czytnika.
Dla mnie jedna rzecz jest pewna - nigdy wiecej Pretec.
Pozdrawiam,
excel