Jesli chodzi o pilocik firmy Elmak, to ja sprawdzalem (zakupilem) ze swoim E300 i z kumpeli D70, dziala bez zarzutow.
Wersja do druku
Jesli chodzi o pilocik firmy Elmak, to ja sprawdzalem (zakupilem) ze swoim E300 i z kumpeli D70, dziala bez zarzutow.
Według instrukcji (e-330) pilot RM-1 musi być skierowany na przednią część aparatu. Zastanawiam się czy aparat odbierze sygnał z pilota jeśli ten skierowany będzie na ekran LCD ? Podczas wykonywania zdjęć w czatowni nie mam możliwośći skierowania pilota w miejsce wskazane przez instrukcję. Czy próbowaliście wykorzystywać pilota w takich warunkach ?
Można kupić wężyk spustowy do e-330 ?
Na LCD to nie za bardzo, ale z tylu pod katem ok. 45st. "do gripa ;]" jeszcze w miare dziala.
pilot jest na podczerwień - więc lusterkiem można odbić tak żeby trafiało w czujnik :D
No to jeszcze trza lustereczko wsteczne zamontować, najlepiej elektrycznie sterowane i odmrażane :D
Bardzo często używam pilota do makro i zawsze - no prawie zawsze wyzwalam migawkę kierując wiązkę na LCD w E-300. Jakoś dział. Może dlatego, że odbija od tła?
Są oczywiście przypadki, że "operację" kilka razy powtarzam, aż "załapie", ale rzadko kieruję pilota "od frontu".Pozdrówka.
Dla porządku dodam,że Bulb z pilota działa również z E-330.
Z tyłu aparatu tez wyzwala migawke, pod waruniem,ze ma sie od czego odbic _przed_ aparatem;-)
Ale ja nie o tym.
Macie jakieś pomysły,na to,żeby do pilota podpiąć jakiś uchwyt, rzep, czy cokolwiek, żeby go nie zgubić?
witam, własnie nabyłem RM-1 ale bez żadnej instrukcji, opisu...może ktos ma do zbycia, udostepnienia wersję elktroniczna lub papierową po polsku opisu funkcji tegoz pilota?
Proszę uprzejmie instrukcja RM1
...świetnie ...bardzo dziękuję...Cytat:
Zamieszczone przez Ernesth