Witam.
Oficjalna informacja z Olympus Polska - istnieje teoretyczna mozliwość zamowienia E1 w setach:
E1+14-54 - 4699 zl
E1+14-54 + lampa FL36 - 5499 zl
Nie ma jednak pewności co do realizacjii.
Pozdrawiam:
Andrzej
Wersja do druku
Witam.
Oficjalna informacja z Olympus Polska - istnieje teoretyczna mozliwość zamowienia E1 w setach:
E1+14-54 - 4699 zl
E1+14-54 + lampa FL36 - 5499 zl
Nie ma jednak pewności co do realizacjii.
Pozdrawiam:
Andrzej
No to ładnie skoczyły ceny :shock: o 1000zł w górę.
Ja powiedziałbym, że Olympus przestal wyprzedawać E1 za smieszne pieniądze- czy uważasz, ze 4699 za E1 z bardzo dobrym obiektywem to tak strasznie duzo w porównaniu z np. Minolta 7D - cena producenta korpusu - 3999 zl i do tego prownywalny z Zuiko obiektyw ponad 2000 zl.
Pozdrawiam:
Andrzej
W sytuacji gdyby cena E-1 kit spadła do owych 4699zl z pułapu 7000zł rok temu i utrzymała się do dziś, to mozna by się zastanawiać czy jego cena jest atrakcyjna w stosunku do D7D za 3500 plus 2000 za szkło, czy nie jest.
Natomiast w momencie gdy prawie rok temu za 4699zł kupiłem e-1 kit + 40-150 + CF 1GB, to podwyżkę Olympus Polska traktuję jako smieszna, nic nie dającą z punktu finasowego, a robiacą dużo złego z punktu marketingowego.
Osobiście wątpię aby duzo osób kupiło E-1 za 4699zł, no chyba że jest chwyt spekulacyjny, pozwalający na sprzedaż z zyskiem wcześniej kupionych tanich egzemplarzy, przez handlarzy mających cynk od Oly Polska :wink: Ot to Polska właśnie :D
Panie Andrzeju, czy nie jest dziwne, ze jako miłośnik Olympusa zainałgurował Pan bytnosc na forum, postem o chęci sprzedaży E-1 :wink: i to w chwili gdy zrobił się na niego popyt, a półki się zrobiły puste :shock:
Dla przypomienia:
oooo i sprzęcik kupiony miesiąc wcześniej :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Andrzej100
Dziwny splot okoliczności, prawda :shock:
Witam.Cytat:
Zamieszczone przez jacek2004
Pierwsza rzecz - nie jestem milosnikiem Olympusa, ani zadnej innej marki - mam Olympusa E1, od 10 lat Nikona F90X, od 25 lat Praktice VLC3 - po prostu lubie robić zdjęcia - sprzet tylko do tego sluzy.
Olympusa E1 posiadam i nie zamierzam swojego sprzedawac, natomiast sprzedalem 6 kpl tzw double kit E1 w swojej okolicy (Konin-Kolo-Turek).
Widzac rozpaczliwe pytanie o to gdzie mozna jeszcze znależć E1 -zaproponowalem pomoc - sprzedaz fabrycznie nowego zestawu (kazdy sklep zakupuje w jakiejś hurtowni odpowiednio wcześniej) za cene 4200 zl- chyba najniższa jaką ktoś oferowal - gdzie ta spekulacja. (na pewno w przyszlości nic takiego nie zrobie bo widze ze budzi to niezdrowe sensacje)
Olympus nie podniósł ceny - po prostu zrobil wczesniej totalna wyprzedaż - czyszczenie magazynów sprzedajac E1 poniżej kosztow. W chwili obecnej Olympus Polska nie zamierza sprowadzac E1. Jednak na wyraźne zamowienia klientow wyraża gotowość sprowadzenia pojedynczych setów m.in z rynku niemieckiego - po cenach w jakich tam jest sprzedawany (nie wyprzedawany).
Rynek na uzywany w Polsce nie jest tak chlonny żeby mogli na nim funkcjonowac spekulanci - chyba pomylil Pan epoki.
Prawie rok temu E1+14-54+40-150 +CF 1GB - nieprawdopodobne- ja wtedy widzialem tzw promocje studencką - 4999 - E1 +14-54.
Pozdrawiam:
Andrzej
jednak kupiłem E-1 na allegro co prawda z jednym ciemniejszym szkłem 14-45 ale co tam za 2799 to ja raczej takiego ergonomicznego i "pancernego" :wink: aparatu nie kupię. A na następne szkiełka przyjdzie czas. Już co prawda miałem dzisiaj kupić Nikona D70s z kitowym szkłem za 4200 ale pomyślałem, że nie sprawdzę na allegro no i kupiłem. Dostępność obiektywów do Nikona to też lekka legenda tanie nie są dobre a dobre są niebotycznie drogie (jak wszędzie) :wink: .
Pozdrawiam
Zrobiłem jakiś czas temu identyczny jak niektórzy twierdzą "błąd" (E-1 z 14-45) i jestem bardzoooo zadowolony, szkło 14-54 ma jak dla mnie ma jeden atut jest jaśniejsze... ale zaczynam powoli polować na 50 macro, podpinam M-42 i jest coraz lepiej :D, więc witaj w klubie :wink:Cytat:
Zamieszczone przez gregvip
Tak z ręką na sercu to był jeszcze jeden powód...
...forum.
Czytam i uczestniczę w różnych forach internetowych od lat, były w nich też fora gromadzące ponoć miłośników danego tematu co nie przeszkadzało ludzikom bluzgać na siebie, wymądrzać się i naśmiewać z innych. A takiej atmosfery jak Tu to raczej nie ma nigdzie. Szykbie odpowiedzi na tenat a gdy wyskoczy offtopic to nikt nie krzyczy.
Pozdrawiam.
ps. co do olympusa pierwszym zakupem będzie 40-150 a potem albo FL-50 albo 50 macro
Jako już dość zasiedziały bywalec cieszę się, że takie masz zdanie o tym forum. Ja też jak wybierałem aparat to jako jeden z argumentów brałem to, że gdybym kupił coś innego musiałbym się stąd wynieść, a żal by było bo się już w pewien sposob zżyłem z tym forum.Cytat:
Zamieszczone przez gregvip
A wracając do tematu, gdzie tanio można kupić FL 36? Czy taniej jest w Niemczech jak u nas?
Ja powiem od siebie że tydzień temu kupiłem E1 + 14-54 (3 miesięczny, 3 tys fotek) z filtrem uv B+W i z kartą i z aku za ....................... 3100 :D
luc4s, tez szukam szukam i niestety w Pl kosztuje majątek, najtaniej by było kupić w stanach.
Może ma ktoś znajomego który by wysłał ? Ja szukam i chyba znalazłem ale czekam na odpowiedź.