-
7. Motor podstawowy środek lokomocji. Gdy kogoś stać na samochód, to ma już mega wypasioną furę, a tak wszyscy jeżdżą na motorach. Nie ma małych samochodów typu naszego seicento, są jakieś wynalazki na 3 kółkach, ale to ciężko samochodem nazwać.
8. Tak wygląda słynna Tibet - Sichuan Highway, autostrada tylko z nazwy, jednak droga to prawdziwy majstersztyk. Ciężko znaleźć tam odcinek prosty, a podróżując nią pokonuje się przełęcze na wysokości powyżej 4500 m npm.
9. A tak wyglądał przejazd w bród na highwayu. Most był w remoncie i wszystko jechało poprzez dość rwącą rzeczkę. Kilka słów jeszcze o tym autobusie. Jest to typowy sleeper bus, wewnątrz zamiast siedzeń są 3 rzędy 2 piętrowych łóżek i podróżuje się leżąc. Niestety dla mnie, łóżka są dobre, ale dla Chińczyków i mają z 170 cm długości.
-
8. Jeszcze 2 fotografie z tego przejazdu w bród. Na obu są bardzo popularne pojazdy w Chinach.
9.
-
Zawsze z ciekawością oglądam tak odległe od stereotypu życie innych ludzi.
-
8 mi wpadło w oko takie bardzo przestrzenne... :)
-
Dobrze się ogląda i czyta, fajnie tu u ciebie.
Jakim szkłem robiłeś zdjęcia?
PS
highway nie oznacza autostrady tylko motorway ale w może Chinach jest inaczej ;-)
-
ZD 14-54 i ZD 50, nieliczne foty ZD40-150, ale ich jak na razie tu nie ma.
-
Ciekawy wątek, świetne zdjęcia. Powodujesz że coraz bardziej kusi mnie wyprawa w te rejony.
Pozdrawiam i czekam na następne...
-
Pomęczę Was może teraz krajobrazami
12
13
14
15
16
-
Spodobała mi się dwunastka. Możesz męczyć dalej ;)
W moim odczuciu bardzo ciekawy ten wątek, czekam na jeszcze. :)
-
Kucze, chyba jakiś dziwny jestem, ale mnie te zdjęcia nie zachwycają. Sam fakt, że są z Chin to IMHO za mało. Bez obrazy.