niech zgadne : skrytykowali ?
Wersja do druku
i po co ta złośliwość? Nie umiesz napisać nic mądrego tylko się wyzłośliwiać? Nie o tym jest ten wątek więc po co nabijasz posty
Panowie, wrzucić na luz.
Najlepiej na przyszłość zainwestować w poziomicę. :)
.... a czemu ciemna tonacja była zamierzona? Co chciałeś przez to wyrazić (to są tylko warzywa więc chyba nie mistykę ani nic takiego)??? Czy zdjęcie w/g Ciebie nie wygląda lepiej po przeróbce nikas77???Cytat:
Ciemna tonacja była zamierzona
Prostowanie 3 wyszło u mnie, jak u Mirka54. Minimalnie krzywa i tyle.
Ja akurat lubię ciemniejsze (czytaj: nastrojowe) fotki, jak to mawiam, "w stylu El Greco", ale 1 i 2 są zwyczajnie niedoświetlone. I nie masz o co się obrażać. No, chyba, że nie masz ochoty niczego się nauczyć...
Pierwsze koty za płoty, szewskim targiem: 1 i 2 za ciemne - czyli po naszemu, a 3 niech będzie zbocze - po Twojemu :lol:
Dawaj następne zdjęcia :)
nie obraziłem się - nie zgodziłem to chyba różnica :) Co do poprawki są jaśniejsze i tyle. Ich naświetlenie przeze mnie było zrobione jak najbardziej z premedytacją jako właśnie zestaw warzyw z takiej misy (nie miałem więc jest biały talerz) na wiejskim stole w przyciemnej od zarośniętych przez bluszcz okien kuchni (kuchnia miejska ale bluszcz jest :) ), nie miały wyjść z idealnie równym oświetleniem jak z namiotu bezcieniowego, w końcu to nie zdjęcie na stock :), Co do róży zgadzam się, że może i za ciemna, w sumie miałem problem z tym zdjęciem w trakcie obróbki, nie wiedziałem jak podejść, może kiedyś wrócę do tego pomysłu bo tamto było na zasadzie cyknięcia na próbę (heliosa po małej przeróbce). Szkoda tylko, że dopiero teraz daliście mi to na spokojnie wyjaśnić. Pozdrawiam.
Ja nie rozumiem gdzie problem. Chciał ciemno? Chciał krzywo? Mnie też się nie podoba, ale autora nie poprawiam :)
Najwyżej wyrażę swoją dezaprobatę w galerii :D