bardzo fajne ptaszki:) u mnie koło domu kręci sie para gołąbków niestety chyba nie lubią sie fotografowac ponieważ za każdy razem jak wyciągam aparat odlatują :( pzd
Wersja do druku
bardzo fajne ptaszki:) u mnie koło domu kręci sie para gołąbków niestety chyba nie lubią sie fotografowac ponieważ za każdy razem jak wyciągam aparat odlatują :( pzd
No to kolejne próby.
Czy ktoś wie, co to może być na fotce 009? Czyżby to myszołów? Ustrzeliłem toto z ręki na 400mm.
Z ostatniej serii MSZ najciekawsza fota nr 8 - troszeczkę tylko przeszkadza tło, ale wróbelek pierwsza klasa.
Nr 7 - coś bardzo niedobrego stało się z jakością ( może to spory crop?)
Nr 9 - dobrze (trochę bliżej - więcej szczegółów i byłoby świetnie)
Pozdrawiam
7 - strasznie zaszumione :|
8 - fajnie tylko jak dla mnie zbyt centralnie, przesunąłbym ptaszka trochę w prawo
9 - za K_Puchatek
Witaj,
Podoba mi się 008- fajny ten wróbelek :-) Może faktycznie zbyt centralnie, ale pomysł udany :-)
009- odległość sprawia, że fotka jest nijaka.
Pozdrawiam
Dzięki za komentarze.
007 - Crop nie taki wielki. A ostrość mi poleciała - fota ze statywu. Coś faktycznie schrzaniłem z tą makolągwą, i chyba już wiem co. Prawdopodobnie zapomniałem wyłączyć IS. Tak sądzę.
008 - Wróbelka poprawię, akurat mogę przyciąć inaczej. Wstawię jutro.
009 - Tego drapolca to złapałem na 400mm (800mm) z ręki, zupełnie na dziko. Bliżej nie chciał podlecieć. Początkiem sierpnia będę znów w jego okolicy, spróbuję ponownie. Może zasiadka będzie bardziej skuteczna.
Czas by trochę odświeżyć wątek...
Nooo.. ladne. Nie wiem co lepsze. Czy bociek, czy gesi? :???:
Chyba gesi.. jakies takie ciekawsze.
Tom
Mam wrażenie że gęsiom coś ostrości brakuje, poza tym chyba horyzont leci w prawo...