Nie - olewam "jakość" jak patrze na zdjęcia innych pstrykaczy, nie pasuje mi bezsensowny kadr.
Wersja do druku
Nie w tym rzecz. Można doradzać, opiniować - ale od pewnego momentu, od pewnego poziomu. Jeśli pokazuje się tego typu fotograficzną czarną dziurę, to można tylko stanąć obok i osłupieć. Żaden sprzęt ani brak umiejętnosci jego obsługi nie usprawiedliwia takiej fuszerki, dla kompletnego braku umiejętności kadrowania czy zerowej samokrytyki. Tu nie pomoże najnowszy nikon d3 z najlepszymi szkłami! Jeśli w dodatku bierze się za to pieniądze, to można liczyć co najwyżej na gniew boski i miejsce w panteonie najgorszych fotografów okolicznościowych. Litości... jak tu doradzać? Weź chłopie innego fotografa, a sam noś mu torbę? Wiem że to okrutne, ale przy tych umiejętnościach jeszcze dłuuga droga prze autorem, liczona w latach. Co dadzą porady: zrób tak, siak, inaczej - skoro do tego wsyztkiego potrzeba jest jeszcze umiejętność wybierania lepszych i gorszych zdjęć z karty...
dziękuję za wypowiedź
Dlatego tez powinno się chyba doradzić coś a nie od razu reakcja alergiczna. Trzeba pamiętać o swoich początkach. A niektórzy z "wielkich" o tym zapominają. I robi się zaraz atmosfera niechęci. Zaczynam wyczuwać na forum coś co juz dawno jest na forach elektronicznych. Czyli kazdy podpowie ale standardowe zdanie. Oddaj do specjalisty. Czyżby balli się konkurencji...
ps. Mariush. Ale jeśli powiedzmy światowej klasy fotograf zobaczy Twoje zdjęcia i powie Ci to co Ty powtarzasz ludziom na forum to chyba bys nie był uradowany. Każdy zaczyna od początku a nie od pewnego poziomu. Jak określić jaki to poziom, kiedy to możemy coś pokazać na forum ?
psemo ISO800 z E510 dobrze obrobione, nie jest złe. natomiast autor nie wykorzystał potencjału szkieł. Czy zrobił to świadomie czy nie to inna sprawa. Fotki są tak obrobione, że faktycznie wygląda to na prowokację
P.S. Nie widzę tu (oprócz jednego,... dwóch zdjęć) zdjęć, które były by wzorcowe w odpowiedzi na te nieciekawe. Ponadto niechętnie zaznaczam, że Biznesu tu nie było, ale to w tym wątku NIE POWINNO MIEĆ ZNACZENIA.
Szkoda,ze nie uwieczniles prezentow na fotkach.Wszak to one sa najwazniejsze w tym calym pokazie.Chyba,ze na nastepnym podejsciu wyciagniesz rzeczywiste sedno tego zdarzenia.
masz przykładowe fotki z naszego forum, wystarczyło poszukać.
Popatrz na swoje i popatrz na tamte.
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=8108
liczy sie zadowolenie rodziców z pamiątki na całe życie, my mielismy odwagę obsłużyć taka uroczystość rok temu z dodatkowym oświetleniem, koscół na Grabiszynskiej, bardzo ciemny, wrocławianie znają ...
To co wypocilismy - uważam za minimum przyzwoitości ...
http://picasaweb.google.com/fotoduet.com
może to i prowokacja , autor robił na zastanym świetle , wiadomo co by było przy iso 1600 :oops:Cytat:
psemo ISO800 z E510 dobrze obrobione, nie jest złe. natomiast autor nie wykorzystał potencjału szkieł. Czy zrobił to świadomie czy nie to inna sprawa. Fotki są tak obrobione, że faktycznie wygląda to na prowokację
powinien na iso 100-200 + lampa nastepnym razem tak zapewne zrobi , tylko zamiast podpowiedzi uzyskał zero porad i wyśmianie .Chyba po to jest forum żeby pytać a jak ktoś jest lepszy podpowiedział ?A tutaj zachowanie jak typowego polskiego - foto profi :twisted:
Wyśmianie tych zdjęć to dla mnie kopanie sobie dołka , jeśli przeczyta to osoba która chce wejśc w system Olka , porówna ceny tego sprzętu z konkurncją ciekawe co wybierze ?
oby tak dalej :roll:
studioart:
Ja widzę te fotografie strasznie ciemne, pewnie to wina mojego monitora. Prawdą jest, że piszesz na forum, gdzie jest wielu doskonałych fotografów. Tu nie ma miejsca na tego typu kiepskie zdjęcia. Ktoś wspomniał, iż powinieneś umieścić te fotografie w wątku dla początkujących - miał rację. Nie śmiem pisać o jakości, powiem tylko, nie podobają mi się. Brak w nich jakiejś spójności, pomysłu. Nie oddają chwili. Dla dzieciaków TO wydarzenie jest niezwykłe i przejmujące. Na Twoich fotografiach nie ma nic z tego (myślę o emocjach) szczególnego wydarzenia. Zbyt wiele na nich się znajduje - Keep It Simple! - Rob Heyman.
PS Ja przed 40-stką nie odważę się umieścić moich fotek gdzie indziej jak tylko w wątku dla początkujących.:wink: