Ja sie zastanawiam jakby sie spisywał DRC-250 i ZD 50-200 - próbował ktos tego?
Wersja do druku
Ja sie zastanawiam jakby sie spisywał DRC-250 i ZD 50-200 - próbował ktos tego?
Chciałbym zadać pytanie, nie zakładając nowego wątku a podpinając się pod istniejący.
Mam olympusa e520 i szkiełko 14-42 kitowe. Wcześniej fotografowałem starym Zenitem ET z heliosem 44-2. Czy jest możliwość "przerobienia" heliosa pod zestaw makro? Chodzi mi o odwrotne mocowanie, jednnak czy jak zamocuje odwroconego heliosa na moje kitowe szkło to czy nie bedzie duzego winietowania? Proszę o odp
pozdrawiam
35 mm do zywego macro sie nie nadaje.I tak dojdziesz do wniosku,ze albo zuiko 50 albo Sigma 150.Reszta to tylko polowiczna sprawa.Chyba,ze chcesz sie bawic w przekladki,nakladki dandeliony ...Wyjdzie to moze i taniej,ale sumujac to wszystko co po drodze kupisz i tak wyjdzie drozej, bo jesli temat cie zainteresuje to i tak kupisz te szkla co wymienilem na poczatku.
Pytanie mam gł do właścicieli raynoxa dcr 250
czy kupując dcr 250 otrzymujemy zestaw który możemy bezpośrednio podpiąć do obiektywu ( ZD 50-150 lub 50-200) czy trzeba dokupić przejściówkę lub adapter ???
a ja polecę jednak m42. za cenę podobną do raynoxa można kupić ciekawe zestawy aparatu na m42 i obiektów. Frajda z manualnych szkieł niesłychana, a i analog się przyda...
poniżej zdjęcia zrobione z pierścieniami. obiektywy helios44-2, mir 1b i chinon
To teraz może ja coś dołożę. Nie bedą to dzieła sztuki tylko najmniejsze owady jakie ostatnio zrobiłem dwoma obiektywami tj. ZD 50 i ZD 50-200 + EX-25, aby pokazać ich wielkość jaka zostało mi na matrycy :) Wszystko TYLKO pomniejszone bez kadrowania, nieco wyostrzone w OM 2 - robione E-510 bez flasha
1. ZD 50-200 SWD + EX-25
2. ZD 50 + EX-25
3. ZD 50