Tak samo mam z 1,2. Więc o co chodzi?
Wersja do druku
Raczej chodzi o to, że teraz można "zbindować" sobie klawisze strzałek tak jak dotychczas można było FN.
Nie wiem czy jest lepiej ale dalej seria w AFc jest wyraźnie wolniejsza niż w AF
Z ustawianiem AF strzalkami chodzi o to, ze bez wcisniecia przycisku wyboru ustawianiu punktu AF mozna strzalkami na zywo w wizjerze wybierac punkt AF. Poprzednio chyba tego nie bylo w E-3.
Wgrałem, aparat dalej działa. Coś zrobiłem źle?
Jak chciałeś żeby nie działał to trzeba było dziecku dać do zabawy. ;)
Z wybieraniem punktu AF jest teraz tak że przed (i po) wybieraniem(wybraniu) strzałkami nie trzeba wciskać [...]
Jak ktoś chce po staremu to w menu aparatu nie uruchamia tej nowej funkcjonalności i ma po staremu.
Dzisiaj tę funkcję sobie sprawdziłem i działa rewelacyjnie. Nie muszę kciukiem latać i szukać góra-dół-góra, jak to miało miejsce dotychczas.
C-AF działa szybciej. Sprawdziłem teraz z dość wolnym szkłem jakim jest 40-150mm f3.5-4.5 i zdecydowanie szybciej (na miarę obiektywu) sprzęt wykrywa zmianę płaszczyzny (i punktu ostrzenia) - poprzednio 'przysypiał' gdy latałem szkłem po okolicy. Oczywiście, działa wolniej niż w S-AF, szczególnie, gdy zmiana dystansu do obiektu jest spora - w przypadku obiektów położony dość blisko siebie (w płaszczyźnie Z), korekta AF jest szybka.
Druga sprawa to wybór punktów AF - po wyborze w Menu->B->ostatnia opcja na włącz, można bezpośrednio za pomocą strzałek wybrać punkt ostrzenia - bez kombinacji klawiszy, przycisków funkcyjnych, itp. Przydatne.
Tu też piszą: http://www.swiatobrazu.pl/nowy_firmw..._12835_ii.html
Witam wszystkich. Wgrałem softa 1.3 i niestety w kwesti zasilania nic sie u mnie nie zmieniło. na 6 aku do 10 fot i wskaźnik bateria rozładowana lub poprostu zawiecha aparatu. na blm1 przy wł. stabilizacji od momentu pokazania się znacznika baterii na czerwono to tylko 4 foty i zawiecha:evil:. to samo aku tylko w body wskaźnik na czerwono ale ponad setka fot i dalej działa i w dodatku wszystkie z lampą (tą wbudowaną oczywiście)
Strzałki są świetne!