thx za info... chyba sobie kupie zasilacz :]
Wersja do druku
thx za info... chyba sobie kupie zasilacz :]
Do robienia zdjęć poklatkowych jest niezbędny... :D
no sesji .... zdjeciowych tesh :->
BTW. czy jak pracujemy na takim zasilaczu to akumulatorki musza byc wyjete z aparatu?
Nie, no baterie zostają!
Baterie spelniaja funkcje buforowe.
Vodnik, przerażasz mnie :D A nie ma tam przypadkiem prostego mechanizmu znanego z kaseciaków - wkładasz wtyczkę i automatycznie odłączasz bateryjki? :D
Chyba nie, chociaz nie wiem. Kiedys wyjalem akumulator z golarki i podlaczylem kabel do ladowania i zasilania i tyle po mojej golarce.
Sprawdzcie w instrukcji, moze cos pisza na ten temat.
A co, pamięć jej się skasowała? :D
Próbowałem w C740 podłączyć zasilanie przy wyciągniętych bateriach i działało, powiem więcej: zaryzykowałem wyciąganie baterii przy włączonym aparacie i podłączonym zasilaczu... i żyję!
ps. oczywiście nie radzę tego robić podczas zapisu/odczytu zdjęć na/z pamięci... :shock:
nic nie podpowiecie w sprawie akumulatorow? czy te same aku mozna uzywac zamiennie w np latarkach albo odtw mp3 bez szkody dla ich pojemnosci kiedy znow trafia do aparatu?Cytat:
Zamieszczone przez tom soyer
Oczywiscie ze mozna, tyle tylko, ze np jak z kompletu 4 bedziesz czesto uzywal np 2, to w wyniku nierownomiernego uzytkowania po kilkuzdiesieciu lub kilkuset cyklach mozesz zauwazyc spadek wydajnosci wszystkich czterech.