Eddie:
Też u nich brałem i aku był nowy, nieużywany, oryginalny z wytłoczonym tym co trzeba. Nie popuszczaj, bo jeśli masz to co na fotce to wyłapałeś jakiś szmelc. Jutro, na trzeźwo mogę zrobić fotkę ogniw od E-330 i od E-3.
Wersja do druku
Eddie:
Też u nich brałem i aku był nowy, nieużywany, oryginalny z wytłoczonym tym co trzeba. Nie popuszczaj, bo jeśli masz to co na fotce to wyłapałeś jakiś szmelc. Jutro, na trzeźwo mogę zrobić fotkę ogniw od E-330 i od E-3.
Tak, brałem w FZ. Dzisiaj pewnie nie zdążę machnać fotki, bo wymiękam czasowo, ale z góry aku powinien wyglądać tak:
Z dołu napisy drobnym drukiem, na całej powierzchni, wzdłuż krótszego boku: OLYMPUS Corporation bla bla bla i ŻADNEGO napisu recycle/recycled. Oryginalny, nowy aku powinien być zaklejony w woreczku, z deklem, bez zdrapek na stykach.
Ano właśnie.
Czyli pretensje mam uzasadnione.
Się szykuje potyczka :/
Jaka tam potyczka.Sprowadzili podroby i podmienili z orginalnymi.W hurcie podroba kosztuje1,49€ to jest okolo 4 zl.Podmianka z orginalem przynosi kolosalny zysk.
Wymienia bez gadania i zadnej potyczki nie bedzie.Mnie jak by tak sie trafilo to bym wiecej probowal wyciagnac.
od prawie tygodnia czekałem na przesyłkę z "oryginalnym " aku BLM-1. Przyszedł dziś. :D
Otwieram i :
brak wytłoczonego napisu Olympus , ale jest wytłoczony "Li-ion BATTERY"
z boku po przeciwnej stronie styków wypalony numer K7L6C
nalepka :
firma produkujaca to OLYMPUS OPTICAL CO, LTD. napisy angielskie i japońskie robaczki
jest on dokładnie taki sam jak na fotce zamieszczonej przez dziekana czyli jedna wielka podróba i kupiona u tego samego sprzedawcy :(
zadzwonię do gościa i zobaczymy jego reakcję :D ;)
Niestety nie trafiłem na ten temat przed zakupem baterii, kupiłem niby oryginał http://www.allegro.pl/item452741646_...blm1_nowa.html <<- za 84zł, bateria okazała sie jedną z podróbek którą można zobaczyć na zdjęciu z forum w jednym z podanych linków.
Odsyłac baterie i kupić cos innego czy odpuścić temat???
dwa dni temu nabyłem w Fotozakupach E 3 i teraz sprawdziłem, że akumulatorek jest identyczny do kupionego w sklepie Pstryk cztery lata temu E 300. Pomiędzy ogniwami wytłoczony jest napis Olympus a naklejki są identyczne bez oznak ekologicznych.