Tzn. mam rozumiec, ze choc raz w zyciu udało mi sie zrobic w miare podobajacą sie fotkę połączoną z dobrym kadrem :shock: :shock: :shock: nie wierze, szok :D :idea:
Wersja do druku
Tzn. mam rozumiec, ze choc raz w zyciu udało mi sie zrobic w miare podobajacą sie fotkę połączoną z dobrym kadrem :shock: :shock: :shock: nie wierze, szok :D :idea:
Hi
Tymrazem moj pierwszy pajączek w trybie Macro :-) Poddaje ocenie.
No to niech bedzie krytycznie:
1. Centralny kadr - dobrze by bylo troche poszukac innego kadru (w drugim juz lepiej ale jeszcze trzebaby popracowac). Czytales cos o mocnych punktach i mocnych liniach w kadrze ?
2. Chyba delikatnie przepalony odwlok.
Co do glebi ostrosci wydaje sie byc dobra, ale w tym rozmiarze ciezko to stwierdzic. Duzo pytales sie wczesniej czy dobra ostrosc i wydaje mi sie ze tak.
Jezeli masz robala pod reka :) to strzelaj ile wlezie z ustawieniami np SPOT i ewentualna korekcja ekspozycji na minus.
No Kondi nieźle! :)
Mi osobiście bardziej przypadło drugie zdjęcie. Dobrze doświetlone, no i te rozbicie na trzy kolory w tle. Sympatyczne zdjęcie. Oby tak dalej.
Mam wrazenie ze na zdjeciu nr 2 pajaczek jest troszka przepalony.... Fotki calkiem spoko tylko ja osobiscie bym je deko inaczej skadrowal.... Ale to tylko moje skromne zdjanie, Pozdrawiam
Dziekuje za oceny :-) Pajączek zawisł na drzwiach w firmie w której pracuje. Nie zabardzo wiem o jaki inny kadr chodzi, tak wiec czekam na propozycje. Nie mam kiedy probowac focic, bowiem ostatnio sniadanie jadam o 17:00. Ciezki okres, no nic, w kazdym razie jak tylko znajde znow chwilunie i okazje zeby cos przyfocic, efekty wkleje na forum.
Poprostu chodzi mi tutaj o jakis inny kadr nie centralny. Popstrykal bym tego pajaka kilka razy w roznych kadrach i cos bym potem wybral... Pozdrawiam
Nie mialem mozliwosci zbytnio, bo pająk zawisł na drzwiach wejsciowych, musialem co chwilke wstawac i przepuszczac klientow, tak wiec musiala pojsc szybka sesja bez zastanawiania sie, poza tym...nastepnym razem (mam nadzieje) :-)
Dzisiaj wreszcie mialem troszke wolnego czasu wiec przeszedlem sie wokolo domu :) Oto rezultaty :>
1.
2.
3.
4.
5.
Fotki tylko pomniejszone w PS.
Czekam na komentarze... POZDRAWIAM
O nowy pajączek :) Całkiem niezły, przeszkadza tylko kompresja, widać ją głównie przy nitkach pajęczyny.