Odp: Nie kupuj kota w worku - mini-poradnik.
Mnie spotkało cos dziwnego ale przy sprzedazy na allegro. Dzisiaj dostałem dziwnego emaila . Tytuł emaila po czesku, tresc po angielsku. Za ile bym ostatecznie sprzedał . Odpisałem grzecznie ,że nie wysyłam za granicę i że nie było w ofercie takiej klauzuli. Za kilkanascie minut otrzymałem nastepny mail juz po angielsku nadany według IP z okolic Wichita w stanie Kansas , z podanym adresem ewentualnej wysyłki do stanu Minnesota. że niby syn jest katolickim ksiedzem i ,że mi wszystko wrócą , łacznie z kosztami przesyłki. Odpisałem ,że maja mnie przestac nagabywac bo zgłoszę to odpowiednim władzom
Czekam na dalszy rozwój wypadków
A co Wy o tym sądzicie ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
A co Wy o tym sądzicie ?
Dość typowy wałek.
Był wał z Kenijskim księciem, spadkiem w Abu Dhabi, to co opisujesz to kolejne wcielenie mechanizmu oszustwa.
Wiem ,ze wałek . Żeby było smieszniej to przez moment miałem przy tym IP plagę Litwy.
U mnie najczęsciej Nigeryjczycy próbują swoich czarnych numerów.
ty rasisto...
pozdrowionka:)
Tak się po świecie obnosimy z tym 99% katolicyzmem, że z lubością nas nabijają na księdza, na litość, na dobroczynność. I co ciekawe, w pewnych środowiskach to działa.
Niedawno robiłem zdjęcia w cerkwi w Bielance. Zgadało się o mordowaniu katolików w Indiach. I babcia z którą rozmawiałem była bardzo chętna na wysłanie bezinteresownej pomocy.
Chwali się to.
Tylko trafi na takiego magika i gotowe. Wystarczy nieświadoma wnuczka z internetem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
Mnie spotkało cos dziwnego ale przy sprzedazy na allegro. Dzisiaj dostałem dziwnego emaila . Tytuł emaila po czesku, tresc po angielsku. Za ile bym ostatecznie sprzedał . Odpisałem grzecznie ,że nie wysyłam za granicę i że nie było w ofercie takiej klauzuli. Za kilkanascie minut otrzymałem nastepny mail juz po angielsku nadany według IP z okolic Wichita w stanie Kansas , z podanym adresem ewentualnej wysyłki do stanu Minnesota. że niby syn jest katolickim ksiedzem i ,że mi wszystko wrócą , łacznie z kosztami przesyłki. Odpisałem ,że maja mnie przestac nagabywac bo zgłoszę to odpowiednim władzom
Czekam na dalszy rozwój wypadków
A co Wy o tym sądzicie ?
Nie odpisuj na takie maile.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
ty rasisto...
pozdrowionka:)
No, nie pisze się: "czarne numery" tylko "afronigeryjskie numery"!