No, kwiaty całkiem calkiem :grin: najbardziej podoba mi się 12 ;)
Wersja do druku
No, kwiaty całkiem calkiem :grin: najbardziej podoba mi się 12 ;)
Ładne światło łapałeś i ostrość jak należy. :) Może trochę żółtej róży przydałoby się swobody po prawej stronie, ale nie za wiele, by znowu nie wyszła zbyt centralnie i ciut mniej góry. :)
Dla mnie z kwiatków najlepsza 14 (za kroplę wody). Widzę, że starasz się zrobić poprawny użytek ze szkiełka 35 mm. A i jak możesz przyłap pająka jeszcze raz w jaśniejszym miejscu.
Dzięki za opinie i uwagi, postaram się wykorzystać wszystkie porady ... :grin:
Kwiaty naprawdę niezłe! W/g mnie 14 najlepsza, gdybyś chciał popatrzeć jak można fotografować kwiaty, zajrzyj jak robi to lucca
helmuth - jeżeli chodzi o kwiaty to lucca jest dla mnie "wzorem niedoścignionym" ... :oops:
Gdyby jeszcze zdradził jak robi tak fajne ciemne tła ... :wink:
kiedyś na moje pytanie o tło na zdjęciu, odpisał:
"Fotka byla robiona 40-150 bez zadnych filtrow. Filtrow nie uzywam,poza tymi programowymi.
Jak uzyskac. Pomiar swiatla centralny na jasny srodek.Zakladam,ze biale i tak sie prawidlowo naswietli,a trawa w cieniu jest i tak dosc ciemna.Przy takim ustawieniu wyjdzie czarna.
Gdyby Ci sie nie udalo to w szopie mozna sie pobawic kolorem selektywnym,dodajac do ciemnej zieleni czarnego."
Wielkie dzięki za info, jak znajdę trochę czasu to trzeba popróbować, ciekawe czy ten efekt zadziała też ze stałką 35mm.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój wątek :grin:.
Próba wstawienia fotki z zewnętrznego serwera (też z zoo):
Może jestem mało bystry, ale mam problemy ze wstawieniem zdjęć z zewnętrznych serwerów według poradnika:
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=12293 - chodzi mi o sposoby ze znacznikami
Bardzo optymistyczne początki, zazdroszczę obcowania z balonem, fajny pomysł na zdjęcie. Niektóre zdjęcia troszeczkę za ciemne. Kwiatki bardzo pozytuwnie i lewki również.:)
Dosyć dawno nic nie wrzucałem bo to i czasu i przynajmniej "znośnych" fot nie było. Dzisiaj pierwsze próby HDR - zamek Książ od tyłu i z miejsca widokowego - jak zwykle proszę o opinie i komentarze: