No to ładny gips :( Zaraz się okaże, że w opisie promocji jest błąd...
A skąd przyszła paczka? Z Niemiec czy z Polski?
Wersja do druku
Jak zadzwoniłem, to powiedzieli, że wszystkim zajmują się Niemcy. A prawo handlowe stanowi, że produkt musi być zgodny z opisem o ile się nie mylę...
aktualnie czekam na tą lampę z promocji - a czekam juz trzynasty dzień.
apropos wczesniejszych postów, pani z działy marketingu olympusa do której dodzwoniłem sie jakis czas temu powiedziała, że na stronie www.partner.olympus.pl jest właściwy opis promocji ( zestaw lampy to: lampa, kontroler i adapter) natomiast na stronie www.olympus.pl jest po prostu błąd i będą to zmieniać, tak więc jesli i moja lampa przyjdzie bez adaptera, będę wtedy interweniował w polskiej centrali powołujac się na rozmowę, którą odbyłem
Pozdrawiam
aha, mam pytanie, ile czekałeś na przesłanie lampy od momentu wysłania listu do Niemiec ?
Dwa tygodnie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
I co?? I nikt nie miał takiej sytuacji?? Nikt nie zamawiał pierścieniówki??
no i mina, lampa dotarła, ale również jak w Twoim przypadku bez adaptera:evil:.
Wszedłem ponownie na strony olympusa i tu niespodzianka - zmieniono treść promocji, ale nie tak jak mówiła mi pani z działu marketingu z cenrali olympusa - czyli adapter jest w zestawie a na stronie www.olympus.pl jest błąd , tylko w druga stronę - na stronie partner olympus zniknęła wzmianka o adapterze:shock:
Właśnie sie próbuje dodzwonic do marketingu i ponownie dowiedzieć o co tu chodzi.
Dam znać kiedy będe wiedział cos więcej.
Pozdrawiam
zeman2 - kiedy wysłałeś zgłoszenie?
dwa tygodnie temu
Przepraszam, że tak późno odpowiadam. Niestety, nie - mój trick dotyczył lampy podwójnej TF-22, mocowana jest ona poprzez gwintowany pierścień. Lampa pierścieniowa mocowana jest natomiast zaczepem bagnetowym, takim samym, jak osłona przeciwsłoneczna.
Nie mylisz się tylko połowicznie. Prawo konsumenckie (albo nazwijmy, jak wolisz - handlowe) dotyczy "produktu" - jeżeli idziesz do sklepu i nabywasz drogą kupna. Jeżeli mówimy: "promocja", czy "akcesorium gratis" - to jedynym przepisem prawnym jest regulamin promocji ogłoszony przez organizatora tejże.
Gwarancja obowiązuje dokładnie tak samo, jak w przypadku akcesorium zakupionego. Czas obowiązywania rozpoczyna się od daty wystawienia dokumentu wysyłkowego (Lieferschein).
Też dam znać, jak coś będę wiedział wiecej.
Jack
No to mina.
Bo też to zamówiłam. Wysłalam 2 dni temu maila z pytaniem, czy mogę zmienić wybrany z promocji produkt, ale oczywiście nikt nie odpowiada. A na gębę (telefonicznie) to przecież nic nie załatwię...
Swoją drogą skąd Olek bierze te ceny, to nie wiem: "I oto ostatnia pozycja z naszej gamy promocyjnych akcesoriów. Możesz zyskać sumę w wysokości 2899 zł jeśli wybierzesz zestaw Pierścieniowej lampy błyskowej". To cytat ze strony partner.olympus.pl Zestaw taki w sklepie można kupić po 2200. Skoro mowa o komplecie bez FR-1.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
To znaczy pod który numer mam dzwonić?
1. Niestety, nie da się zmienić. Osoba, do której pisałaś, będzie dopiero w poniedziałek, więc zapewne stąd pochodzi brak odpowiedzi.
2. Cena, którą podałaś jest ceną "można". Natomiast wyznacznikiem jest aktualny cennik oficjalny, np.: http://www.partner.olympus.pl/img/Ol...UTY%202009.xls skąd można posiąść informację (linia 115), że aktualnie zyskuje się nawet 3099,- na lampie pierścieniowej bez adaptera FR-1.
Pozdrawiam
Jack