Zamieszczone przez
ibizpl
...
Rozmyślam nad tymi 2 puszkami teraz i powiedzcie mi proszę czy mam rację, bo jak spojrzeć na te wszystkie bebechy to M5 II od M10 II funkcjonalnie różni się TYLKO uszczelnieniem korpusu i trybem Hi Res. Pewnie są jakieś różnice w menu itd ale matryca, proc i AF są TE SAME, więc nie ma opcji żeby M5 II miał szybszy AF bo to ten sam AF co w M10 II. Różnica jest dopiero przy M1 II albo M5 III gdzie mamy detekcję fazy. Jest tak, czy coś pomijam ( w końcu jeszcze parę dni temu nie wiedziałem co to m4/3 )?
I teraz jak się zastanawiam to Hi Res mi niepotrzebny ( nie mam zacięcia do focenia martwej natury ), uszczelnienie aparatu to już ważna funkcja, ale nie łażę po lesie i nie focę jak leje ( na tym etapie to ma być rekreacyjnie ) więc wystarczy nieprzemakalna torba/plecak - wychodzi na to że M10 II na początek to najlepszy wybór, szczególnie za 900 zł już z pierwszym szkłem i na gwarancji.
Jak mnie wciagnie ( jak audio ), to jak pisze Bodzip dopiero wtedy będę wiedział czego chcę, i wtedy wydanie większej kasy będzie miało jakiś sens.