-
3 załącznik(ów)
Dzisiaj trochę z innej beczki bo z góry. Robiłem porządek na dysku i znalazłem pare dronowych fot z naszego wyjazdu do Norwegii do Tromso pod koniec listopada 2019. Jesli ktoś by planował wyjazd na północ w celach turystycznych (oprócz polowania na zorze) to stanowczo odradzam. Słońce trochę świeci przez godzine, może dwie a potem cały czas ciemno. Chyba najlepszy okres to marzec- zorze polarne jeszcze wystepują a zima już zaczyna odpuszczać i dni robią się dłuższe.
13. Domek letniskowy Hytte, Sommaroy. Typowo rybacko- wypoczynkowa wioska. Poza sezonem bardzo senna i klimatyczna.
Załącznik 224405
14. Sommaroybrua, most łączący wyspę Sommaroya z lądem. Norweskie mosty robią na mnie ogromne wrażenie, rzadko spotyka się takie proste w kształcie jak u nas. Domyślam się, że wynika to z ukształtowania terenu i położenia (silne wiatry od morza, sztormy itd.)
Załącznik 224406
15. Hessfjord. Widok na fjord a w lewym dolnym rogu farma łososia. Parę chwil po zrobieniu tego zdjęcia, złapała nas śnieżyca, która już nie odpuściła do nastepnego dnia.
Załącznik 224407
-
14 możnaby śmiało ustawić jako tapetę na pulpit ...
-
Norwegia zachwyca zawsze. Byłem widziałem, wrócę.
-
@NimnuL- bardzo mi miło dziekuje. Szkoda, że choć na chwile nie przebiło sie gdzieś słońce, strasznie ciemno było...
@waruga- ludzie mówią, że to jeden z najpiękniejszych krajów świata, wydaje mi się, że coś w tym jest. Planowałem w tym roku na spędzić tam urlop, niestety wirus pokrzyżował plany, może się uda w przyszłym.
-
Piękne kadry. Gratulacje !
-
2 załącznik(ów)
@majeczek78 dziękuje :)
Dzisiaj trochę więcej miejskich klimatów.
16. Katowice, schody Centrum Kongresowego. Gra świateł.
Załącznik 224544
17. Widok na centrum Warszawy z praskiego brzegu, po prawej most Świętokrzyski. Czasy jak jeszcze można było tam latać bez pozwolenia...
Załącznik 224545
-
2 załącznik(ów)
Białowiescy przyjaciele.
18.
Załącznik 225052
19.
Załącznik 225053