Myślę, że monitor się Tobie nie rozjechał :)
Wersja do druku
Zwycięzcą edycji 3/2019 został A56
Gratulacje !!!
(praca 6)
Załącznik 208215
Miejsce 2
andtor2 (praca 5)
Załącznik 208216
Miejsce 3 ex aequo
gulasz (praca 19)
Załącznik 208217
Miejsce 3 ex aequo
easy_rider (praca 17)
Załącznik 208218
Podsumowanie wyników 3 Edycji.
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2 ( prace od miejsca 13 i dalsze otrzymują 1 punkt)
Załącznik 208219
Chyba pierwszy raz tak się rozłożyły miejsca, że za 3 głosy przysługuje tylko 1 punkcik.
RANKING po 3 Edycji.
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2
Załącznik 208220
Jeśli ktoś zauważy błędy w tabelach proszę o informację na priv lub w wątku.
Dziękuję wszystkim za udział w zabawie.
Zapraszam także do dyskusji na temat prac.
Zwycięzca @A56 proszony jest o nadesłanie RAW-a do następnej edycji popRAWki.
Starzy liderzy powrócili. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Gratulacje dla zwycięzcy :shock:
Tak do połowy nieba (ja akurat kadrowałem górę) te chmury wpadają lekko w pomarańczowy kolor, ale zwycięska praca jak dla mnie też przesadzona z kolorystyką. Ogólnie to nie jestem zwolennikiem zbytniej obróbki, "kreowania nowej rzeczywistości":wink:, choć czasem i mnie fantazja poniesie:).
:):):) No to super. A ja myślałem, że w tej zabawie chodzi o najlepiej obrobionego rawa, no przynajmniej poprawnie :))))
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Ok , ale m już nawet nie chodzi o kolory. Na tej inwersyjnej "duuuużej" chmurze ponad ziemią i na malutkiej powyżej widniej a jak byk prążki jak izobary :)))). Tam nie ma ciągłości przejścia tonalnego.
Takie było założenie tego konkurs:). @paparapa Twoja praca ma też mocno nasycone kolory. Nie jestem za tym aby w pełni starać się oddać rzeczywistość jaka była (to wie zresztą najlepiej autor zdjęcia), ale "bajkowe" kolory też mi nie odpowiadają.
Osobiście głosowałem na prace nr: 7,8,17,19 (kolejność porządkowa). O gustach nie ma co dyskutować:)
Zgadza się, też to zauważyłem, jest na krawędzi chmury taka "obwódka" jakby. Cóż odpowiedzieć, nie zawsze najlepsza praca od strony technicznej wygrywa. Trzeba mieć trochę szczęścia, trafić w gust głosujących. Nie każdy z głosujących zwraca uwagę na technikalia. Z werdyktem się godzimy i bawimy się dalej:).
To prawda, jednego zaznaczenia nie zrobiłem w ankiecie "Upublicznij głosy". Dość szybko to zauważyłem, niestety nie ma takiej możliwości edycji Ankiety aby to zmienić (czy usunięcia samej ankiety).
Trzeba by w zasadzie skasować wątek (angażować moderatora) i robić od nowa. Już dawno nie było przypadku aby ktoś głosował na siebie, sadzę, że teraz też tak było.
Drobiazg, nie ma sensu kasować.