Nie widzę szumów. Ładne kolory.
Pozdrowienia dla Babci.
Wersja do druku
Nie widzę szumów. Ładne kolory.
Pozdrowienia dla Babci.
Odwiedziłem bacię i tak zjawiskiem był dla niej aparat:) Gdybym wyjąła blendę to chyba by sie przeżegnała:))))
Niby zdjęcie było ostre ale zawsze można wyostrzyć. Trochę brakowało mi światła i stąd ISO 800 które odszumiałem w Neat Image.
Hehe :) Pewnie przez odszumianie trochę ostrość spadła.
Odszumiłem tylko brzegi. Srodek został orginalny. Przez szum ostrośc chya troche spadała. Po prostu na twarzy nie widać szumów.
Teraz nie mam orginału ale jutro jak nie zapomnę wrzucę orginał i zobczycie jak było na początku.
Chyba ta moja nowa 50 ostrzy dobrze:((
ostatnie bardzo udane ! aż się prosi o Zdraganizoawanie :]
Dzięki:)) Próbowałem Zdraganizować moje fotki ale na razie jeszcze się do tego nie nadaje:( Efekt jakiś bnył ale to nie to.
Witam
1 - w tym przypadku bardziej podoba mi się kolor, faktycznie szkoda prześwietlonego fragmentu, za kadr ciekawy.
3 - super, bardzo lubię takie abstrakcyjne motywy, zwłaszcza gdy abstrakcja wynika ze sposobu patrzenia, a nie tylko z właściwości fotografowanej sceny.
6 - autentycznie miło zobaczyć naturalny portret starszej osoby, zwłaszcza jeśli zestarzała się tak ładnie. Obróbka - ja bym nie "draganizował", za to częściej odwiedzał babcię czekając na lepsze światło.
Pozdrawiam
a teraz po lekkiej korekcie:)
Dobrego sie nie poprawia ;)
Na poważnie, pierwsza wersja podoba mi się, druga już nie. To portret a nie makro, tak ekstremalne wyostrzanie psuje tylko klimat.
Ale ja się nie znam...
Zanim poddam Waszej ocenie w Galerii poproszę o opinię:)
B&W czy Color???:)