Dlatego jestem zwolennikiem kupowania wersji pudełkowych, z papierową fakturą. Nawet jeśli byłoby nieco drożej.
Wiadomo, nie każdy program można tak kupić, ale LR akurat był i jeszcze jest tak dostępny.
Wersja do druku
Poczta bez IMAPA? Bywa.
A jakie to ma znaczenie?
Jak nigdy nie mam ustawionej niezaleznie od tego czy pop, imap, czy exchange zostawiania wiadomosci na serwerze, uzywam programu pocztowego i mam zaznaczone ze ma sciagac i nie zostawiac nic na serwerze?
I nie sadze, ze przy darmowych kontach moga byc sklonni bekap udostepnic.
Chociaz moge miec ta korespondencje na koncie platnym, dobrze ze mi podsunales pomysl.
Po weekendzie zadzwonie do mojego providera hostowego ;)
Nie dam plusa bo system nie pozwala...
pozdro
Google backup udostępnia - https://takeout.google.com/settings/takeout
Po każdym zakupie online drukuję licencję, to nie zginie :) Wiele programów da się kupić tylko w taki sposób, wersji pudełkowych w ogóle nie posiadają.
Odnośnie nowej wersji OV3. Koszmarnie zoptymalizowana. Mam i5 i 16GB RAMu + openCL i po jakiejkolwiek zmianie na HiRes RAWie na widok tych zmian oczekuję ok. 30 sekund.
Jak dla mnie to wystarczy tych rekomendacji OV3, żeby programu nie instalować... :evil:
poużywałem przez jakiś czas DxO OP10 i niestety zawiodłem się bardzo. Ten program kompletnie nie radzi sobie z RAWami z Olków. Kiedy jest standardzik, czyli cały kadr ładnie naświetlony to nei ma jeszcze wielkich problemów, ale kiedy mam tak, że zdjęcia są jasne w jakimś miejscu, a w większości jest ciemno to OP10 robi z tymi cieniami jakąś miazgę. Dlatego dokupiłem upgrade do ACDSee, żeby mi obsługiwał zdjęcia z nowej puszki.
Napisałem do supportu ACDSystems i poprosili mnie o HiRes RAWa z EM5mkII. Zobaczymy co będzie dalej.
nie, jak masz scenę w teatrze i tylko jedno źródło światła oświetlające aktora ;)