Takie pytanko.Mówicie w e510 o możliwości podpięcia gripa. Czy chodzi wam o grip (klocek) dostępny na allegro czy olympus ma w ofercie?
Wersja do druku
Takie pytanko.Mówicie w e510 o możliwości podpięcia gripa. Czy chodzi wam o grip (klocek) dostępny na allegro czy olympus ma w ofercie?
''klocek z allegro'' ;)Cytat:
Zamieszczone przez kojot3.0
Kurde, ale z tym to troche wstyd między ludzi... Co prawdza nie widziałem tego na oczy ale wystające kable i te kanty nie nastrajaja optymistycznie.
Kable to akutar standart w wielu gripach ;) A czy wstyd czy nie, po tym co piszesz wnioskuję iż chcesz kupic gripa dla szpanu. Myślę, że po mimo nie grzeszenia urodą warto miec grip dla poprawy komfortu pracy...
No akurat nie chodzi o szpan, ale wolę jak coś ładnie wygląda a nie wisi jak kloc. Kadrowanie w pionie to też bez gripa nie jest aż tak wielkim problemem. A wymiana baterii to w końcu sekund 5.
Jeśli szukasz estetyki to kup E-3 :mrgreen: A skoro twierdzisz, ze kadrowanie i wymiana bateri Ci nie przeszkadza to znaczy, że nie potrzebujesz gripa ;) Ja tez jestem przyzwyczajony do puszki bez gripa i myślę, ze nawet jak bym go posiadał to nie czesto kożystał bym z spustu pionowego ponieważ trzymajac za ten poziomy jest bardziej mobilnie... Grip dociążył by mi puszkę co owocowało by solidnieszym uchwytem i palec by nie spadał ... ;)
A czy ja napisałem ż epotrzebuje.Zdziwiło mnie tylko ż episano w poście i ciekawiło mnie czy przypadkiem olympus nie wypuścil czegoś. Poza tymm moim zdaniem po podpięciu poczciwego szkła i Fl50 wystarczy tego dociązania :)
hehe wystarczy ale jak paluszek ucieka i trzeba trzymac tylko 4rema, a to jest na dłuższą metę troszkę męczące, choc E-510 lepiej leży w łapce niż E-500... :mrgreen:
Kurcze mniej wiem jak wiedzilem zanim załozylem ten temat ;p
Zartuje :)
Chyba jednak zdecydyje sie na E-510, stabilizacja i ten grip mnie przekonują, szkło mozna dokupic pozniej.
A ja napiszę inaczej (za co pewnie zaraz zostanę tutaj zlinczowany ;)
Przemyśl jeszcze raz zakup E-410 czy E-510. Ja kupiłem E-410 i teraz żałuję. Prawda jest taka że modele te mają spore problemy z właściwym pomiarem ekspozycji (u mnie prawie zawsze potrzebna ręczna korekta +1.0EV). Jeśli chcesz mieć naprawdę solidny sprzęt i nie żałować potem wyboru to pomyśl nad D40x - z jakości zdjęć będziesz na pewno bardziej zadowolny...(wiem, bo miałem okazję sobie takiego D40X poużywać przez jakiś czas i teraz z chęcią bym na niego wymienił swojego Olka E-410)