No przecież skleiłam :) z 12 klatek, szerzej się nie dało
Wersja do druku
No przecież skleiłam :) z 12 klatek, szerzej się nie dało
Nie o to chodzi - jak mam ładne niebo ustawiam na 12 mm ( 24 na FF ) i robię serię kadrów pionowych - 8-10 czasem więcej i sklejam w kompie, jak jest nieciekawe , robię serię na 30-50 mm , obejmuję więcej lub mnie - tam brakuje trochę nieba. Jest szerzej lub węziej, jak potrzeba. 17 to jak 8,5 u mnie - naprawdę szeroko do składanki. To by było ze 150 stopni w pionie. Spróbuj kiedyś, ciekawie wychodzi. Ja tak szeroko mam czasami jak mam dostęp do 7-14 lub rybiego oczka.
Byłaś blisko to i skały wyszły ogromne.
Pozdrawiam AP.
Jeszcze nie , nie mam go na stałe - trochę trzeba poćwiczyć , ale fajnie to wychodzi. Spróbuję dorwać od Yoggiego jak się tu tylko pojawi, jakoś nie mogę się zdecydować ZD8 , Zd 9-18, czy małe do Pena, i tak tkwię w tym rozkroku od jesieni 2011. Na razie inwestuję z oprogramowanie - szop , lightrom, jakieś pługiny... Takie tam gonienie za króliczkiem.
Ale panoramki kuliste to to ,czym chcę sie trochę pobawić.
Pozdrawiam AP.
Apz- dla mnie składanie panoram z rybiego to już wyższa szkoła jazdy, przyznam się ze wydaje sie wręcz niemożliwe :)
Kiedyś składałam fotkę z szerokiego to poszczególne kadry były tak powyginane, że ICE odmawiał posłuszenstwa. Domyslam się, że te lepsiejsze panoramki to w Huginie sklejane. Nie mam o tym bladego pojęcia.
Jako ciekawostkę załączę fotki jak wyglądała nasza eksploracja terenu powulkanicznego:
- pokazywano nam że wrzucone gałązki do wykopanego dołu zaczynały się palić
- woda wlana do 8 metrowego tunelu w głąb ziemi , podgrzewała się i tworzyła coś w rodzaj sztucznego gejzera
- kamienie wykopane łopatą w określonym miejscu podawane na dłoń turystów parzyły skórę
było to zwłaszcza dla dzieci wspaniałe widowisko :) p.s. wybaczcie marną jakość fotki
Załącznik 61892Załącznik 61893
timanfaya... c.d.
Załącznik 61894
Posprzątane, wątek otwarty. Znów proszę o spokój, bo naprawdę nie chcę rozdawać tych taki karteczek :)
Po tym czyszczeniu zaczęło wszystko działać :roll:, strony normalnie się ładują na forum :grin: