Odp: wanilia - moim okiem
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Wydaje mi się ,ze w czarno-białym wariancie problem polega na tym , ze zdjęcie jest szare nie czarno-białe, może eksperymenty z kolorem tła mogły by mu pomóc? Jakby tak zasymulować filtry na tle? Albo zacząć od białej koszuli, szalika, rekawiczek?
Pozdrawiam AP.
podobają mi się fotki w tej kolorystyce, ale czegoś im brak...przepraszam za porównanie ale spójrz na to:http://www.swiataktu.pl/akty,galeria...pl6ug7k8puokp7
w Twoim przypadku jednak lepsze BW....
2 załącznik(ów)
Apz- bardzo lubię w obróbce obniżenie kontrastu stąd więcej szarości na fotce BW, i jest to zabieg celowy, choć nie twierdzę że jedynie słuszny,
Tropic- link bardzo fajnej foty, trudno jednak porównać fotkę z pleneru do studyjnej- chyba że coś przeskoczyło w galerii i nie o tę fotkę Ci chodziło?
Podrzucam kolejne z Natalią ...
Załącznik 59042Załącznik 59043
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Apz- bardzo lubię w obróbce obniżenie kontrastu stąd więcej szarości na fotce BW, i jest to zabieg celowy, choć nie twierdzę że jedynie słuszny,
w takim razie dlaczego stosujesz to obniżenie? jeżeli można wiedzieć
1 załącznik(ów)
Nazbierało się kilka fotek z podróży, czas obudzić się z zimowego snu i wziąć do roboty.
Z ferii zimowych: Lanzarotte- wietrzna ale piękna :).
Załącznik 61848
Na fotce El Golfo- piękne klify, niesamowite kolory powulkanicznej wyspy.
Pozdrawiam :)
A to co wrzuciłaś do galerii to nowe z warsztatów, czy przebierasz jeszcze w archiwum?
Nowe Agniesiu :)
Ja wpadam tam raz po raz bo mam to szczęście , że 25 minut drogi mam do Złodziejewa z domku.
No ale tak mniej masz niż zwykle? Zazwyczaj widziałam "wysyp" po warsztatach na alternatywnych portalach. Teraz jakoś mniej, stąd pytanie ;)