279 bardzo mi się podoba. Gdzie jest takie przyjemne miejsce na tym łezpadole?
Wersja do druku
279 bardzo mi się podoba. Gdzie jest takie przyjemne miejsce na tym łezpadole?
Podobają mi się obywa przyrodnicze. W pierwszym trochę mi zgrzyta, że całkowicie zielony liść kasztanowca znalazł się wśród zupełnie jesiennych lisci buku. Niemniej ogólny odbiór zdjęcia pozytywny. W drugim bajkowa obróbka jest fajna, szczególnie w jesienne, ponure dni. :)
Podoba mi się również dynamiczne 280 - to efekt wielu prób, czy pojedynczy strzał? Fajnie się układa "wieniec" dookoła głowy.
273 - to już było i to w wielu odsłonach
274 - chyba wakacyjne, nie podejmuję się oceny
275 - nie moja bajka, też nie ocenię ;)
Od 276 znacznie wolę zdjęcia z mostem, które wstawiałeś do galerii. To kompozycyjnie mi się podoba, ale nie ma niczego, co by mnie zatrzymało.
277 - tak agresywna obróbka dla mnie niszczy fotografię tego typu. Przestaję patrzeć na obrazek z ulicy i widzę jedynie pracę przy obróbce fotografii
279 widziałbym raczej jako część serii, a nie jako samodzielną fotografię, tak samo 281.
Pozdr
Gratuluje wystawy. Zdjecia jak zwykle ciekawe. Mnie w szczególności podobają się 272 i 276. Pozdrawiam.
Witam.
Mnie 279 też bardzo urzekło.
Witam i dziekuje za wszystkie sugestie wezme je pod uwage.
282 To zdjecie z przygotowań niestety Pani Młoda postanowiła, że ona nas u siebie nie chce. Nie pozostało nic innego jak gnać do Pana Młodego, a czy było warto ?Sami pewnie mi napiszecie 282Załącznik 136919
To zdjęcie się nie broni, szczególnie pokazane jako pojedyncze - ot. chłopak ubiera koszulę, nic tu nie ma o jego ślubie. Technicznie też takie sobie.
Gnać do pana młodego? - partyzantka, przecież to się ustala grubo przez ślubem. W sumie szkoda, w końcu panna młoda jest na ślubie najważniejsza.
Za to na foty Dunajca popatrzyłem z przyjemnością, w końcu to też moje strony, jako dziecko dużo czasu spędzałem nad Dunajcem właśnie.
Spokojnie to jeszcze nie koniec ona powiedzial nie chce zdjec godzine przed. 283.Załącznik 136920284Załącznik 136928285 Załącznik 136922286 Załącznik 136925287 Załącznik 136926268 Załącznik 136923 289Załącznik 136921 290Załącznik 136927 291Załącznik 136924 Koniec.
Dzisiaj nieco innaczej pewnie mi sie oberwie, ale co tam mam nadzieje że tak nie będzie. Byłem w Paryżu ostatnio i zapraszam na fotorelacje :https://plus.google.com/photos/11374...P3ft8y6w4KpywE to część pierwsza ale jak komuś sie spodoba zapraszam do pozostawienia małego komentarza.
Przeglądnąłem na szybko te foty. Na szybko bo faktycznie raczej zdjęcia dla znajomych. Fajne to z pociągiem, które wstawiłeś do galerii. Na zdjęciach PC130280.jpg i PC130285.jpg widać, że matryca w E-M5 jest trochę brudna.
Maciek weź wrzuć tu bezpośrednio część "fotograficzną" tak, by można było się odnieść bez przeglądania całej masy zdjeć towarzyskich.
A wiec prosze na poczatk Louvre 292Załącznik 137736 oraz wieża 293 Załącznik 137737
Te wieze oswietlona dla wlasnego spokoju usun.Publikacja zdjec oswietlonej wiezy noca to zlamanie praw autorskich.Mi to rybka,ale nie wiesz kto to jeszcze oglada i jakie moze miec zamiary.
Zebys nie myslal,ze pisze bzdury to poczytaj http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...wo,nId,1552571
Wstawilem po polsku.Co niektorzy twierdzili ,ze w Polsce mozna.
Owszem prawda to, ale moze spokojnie trzymac ta fote. Jest amatorem i nie jest to komercyjne uzycie. Wiec spokojna glowa.
No chyba, ze auto ma te fote w swym komercyjnym PF to wtedy wywalic to. Inaczej spokojnie moze miec. Zobacz ile fot wiezy noca jest na Flickrze (chocby)
T.
Jak pisalem.Mi to rybka.Publikacja jest publikacja,a to juz zlamanie prawa.Tez mozna tak napisac,ze mozna crackowanej wersji uzywac bo zobacz ilu uzywa.
Do szuflady mozna nawet i na tony.Publikowac juz raczej nie mozna.A czy na fejsie czy fotosiku to co to nas,patrzmy na siebie.Trafisz na nawiedzonego i co?bedziemy sciepe dla adminow organizowac na papuzke.
Cyt z innej stronki ""
Dlatego publicznie dostępne obiekty architektoniczne, takie jak Atomium czy wieża Eiffla w nocnej scenerii, nie mogą być fotografowane na użytek publiczny, a jedynie prywatny.
W wypadku najsłynniejszej wieży świata prawa autorskie chronią nie tyle sam budynek, ile jej nocne oświetlenie. Fotografowanie Atomium, które powstało w 1958 r., jest jeszcze bardziej surowo obwarowane.""
Z tej:http://www.rp.pl/artykul/1157545.html
Nie Mirku, nie mieszaj. Nawet w tekscie, ktory zalinkowales jest wyraznie napisane, ze do uzytku prywatnego mozna publikowac.
To jest forum pasjonatów, a nie komercyjne portfolia fotografow. Wazne zeby macieknr1 nie mial tego w komercyjnym PF i tyle.
Nie popadajmy w skrajnosci i pokornie nie pochylajmy glow jak niewolnicy.
https://500px.com/search?page=1&q=ei...ij&type=photos
Wszyscy lamia prawo? ;-)
T.
Z ostatniej wrzuty pierwsze bardzo ładne. Sylwetki ludzi (z fotorelacji domyślam się, że Twoich znajomych) dodają zdjęciu uroku. Drugie zdjęcie kompozycyjnie bardzo ładne. Ja był trochę zdjęcie oziębił - ca ciepłe jest ale to moje zdanie i kwestia gustu. Pozdrawiam.
Zgadzam się z Mirkiem. Publikacja to publikacja. Nasze forum nie jest zamknięte, każdy szukając w sieci może natrafić na fotografię Maćka, dlatego pokazanie zdjęcia tutaj to publikacja, a nie zdjęcie do użytku prywatnego.
To trochę jak publikacją (również na naszym forum) fotografii ulicznej. Jeśli nie posiadam zgody osoby na zdjęciu muszę liczyć się z ryzykiem otrzymania pozwu, jeśli ktoś natrafi na takie zdjęcie i uzna, że chce się bawić w proces. Różnica jest taka, że szansa wyszukania zdjęcia z oświetleniem wieży Eiffla przez pracownika (lub program komputerowy do tego stworzony) jest znacznie większa, przez co ryzyko ewentualnej kary również.
Prawo, nie tylko polskie, jest pełne absursów i nie zawsze zdrowy rozsądek wystarcza ;)
Pozdr
Ostrzegałem już Maćka w galerii, zacytuję odpowiedź
Myślę że to zamyka temat. Szkoda czasu.Cytat:
Spoko Romek jakos sie nie boje.
Obydwa z wieżą mi się podobają. Z tym że na 296 coś ta wieża Eiffla się przewraca. Ale poza tym ładne zdjęcia. Pozostałe też mi się podobają.
Witam. Eiffla superancko. Reszta też się podoba.
296 i 297 bardzo fajne, klimatyczne.
297. wg mnie najlepsze z tej wrzutki.
Witam wszystkich i dziekuje za uwage tym razem odbicia 299Załącznik 137985 300 Załącznik 137986 Pozdrawiam.
Z ostatniej wrzuty ostatnie odbicie bardzo mi przypadło do gustu. Pierwsze przypomina mi zdjęcie ze starej kliszy z lat 30tych - na plus.
Dzięki pogoda była więc bylo od czego odbijać. Tymrazem nieco odkopane zdjęcia z Portugali 301Załącznik 138395302Załącznik 138396303Załącznik 138397304Załącznik 138398305Załącznik 138399306Załącznik 138400 oraz my z tymi skarbami :PZałącznik 138401
Bardzo fajne zdjęcie 305. Podziwiam Ciebie, że potrafisz wypatrzeć takie sceny. W 303 nie podoba mi się nasycenie koloru ale to kwestia gustu.
Bardzo podoba mi się zestawik 299 i 230
Maciek masz takie fajne foty, ale musisz wyciągać tak z cienia ?
306 nie szło tego zrobić bardziej naturalnie ?
Dziękuje, wiesz co to troche mialo tak wygladać "kosmicznie" sama perspektywa troche dziwna :P Tymrazem troche streeta znowu z Dublina307Załącznik 138614308Załącznik 138615309Załącznik 138616310Załącznik 138617311Załącznik 138618 pozdro