maj0nez aleś gafę strzelił, ostatnio tego pełno na forum :mrgreen:
R Obsługuje bezprzewodowe sterowanie z body które ma narazie tylko E-3 i ta nowa hybryda Olympusa.
Wersja do druku
maj0nez aleś gafę strzelił, ostatnio tego pełno na forum :mrgreen:
R Obsługuje bezprzewodowe sterowanie z body które ma narazie tylko E-3 i ta nowa hybryda Olympusa.
ok dzięki czyli zbędny bajer jak dla mnie.
P.S.
Sorry że nie siedzę tak często na forum jak wy i nie mam czasu tego wszystkiego przeglądać.
Pozdrawiam
Ale wyszukiwarka istnieje...Cytat:
Zamieszczone przez maj0nez
1 - strona z info to nie forum tylko strona olympusa.Cytat:
2 - myslisz ze tu siedza ludzie nonstop i czekaja by wskazywac linki?!
3 - myslenie nie boli, naprawde :razz:
Chcę kupić lampę i nie wiem na co sie zdecydować może ktoś mi pomoże.
Chciałem kupić ze względów ekonomicznych Tumax 386AFZ koszt zakupu 499zł ale brak na magazynach.
i teraz tak myślę nad Metz 48 AF-1O digital cena 770zł lub nad używaną Olympus FL-50.
Czy może mi ktoś napisać za i przeciw do tych lamp.
dzieki
pozdrawiam.
Zależy do jakiich celów.
Jeżeli chcesz focić na weselu to FL-50:)
w innym przypadku FL-36.
Tmaxa nie znam ale sporo się o nim pisałe na forum.
Jest nowy Metz w niezłej cenie i to może być Twoje rozwiązanie.
Polecam Fl-50, długo się zastanawiałem - 36 czy 50 (o innych nie myslałem) i kupiłem FL 50 i nie żałuję, wczotaj robiłem zdjęcia w wielkiej auli, sufit na okolo 5m i fotki wychodziły z odbicia.Cytat:
Jak ja to mowie, lepiej mieć nadmiar mocy niż jego brak, a lampę się nie kupuje na rok.
no właśnie też nie wiem jak to zrobić bo jest fl-50 nowa z 2letnia gwarancja i za 1150zł nic aby brać. szkoda trochę kasy ale tego się nie kupuje na rok będę dzwonił i rozmawiał z dystrybutorem.
Cytat:
Zamieszczone przez ksb
A o którym Metz mówisz? tym 48 on ma podobne możliwości co fl tylko nie wiem czy obsługuje Super FP.
Edit.
A i nie mogę znaleźć czy jest fotocela.
Czytając http://photo.greenlightstreet.com/ww...rmArticleID/2/Cytat:
i to co napisał rocco tu:
myślę że obsługuje tryb FP (nazywa się to HSS) i można ją wyzwolić inna lampą w trybie slave.
Sam zastanawiam się nad jej kupnem (albo "starszego brata" czyli Metz 58) ....
Pozdrawiam