274.2
Faktycznie nad niebem było więcej przysiąść, fajnie że wytykacie !
Wersja do druku
274.2
Faktycznie nad niebem było więcej przysiąść, fajnie że wytykacie !
246.
Motylek trafiony podczas uskuteczniania łazęgowania.
247.
Kolejny widoczek. Dużo ich i nie zamierzam przestawać. Powracam nimi do korzeni, które chodź siedzą przeca płyciutko bo raptem kilka latek, to jednak nie bez przyczyny wrosły tam, a nie gdzie indziej. Dużo z tym frajdy.
Pod wodą jest masę kadrów, istna kopalnia i aż boli że nie ma ich czym wyjmować. Przed wyjazdem marzył mi się XZ-1 z obudową... no ale nie ważne, dobrze że na 9-18 się nastarczyło bo nie wyobrażam sobie teraz nie mieć tego słoika !
A kiedyś to się pomyśli :twisted:
motylek ma dość atrakcyjny kolorystycznie bliższy i dalszy plan - gdyby latający bohater był dwa-trzy razy większy przy zachowaniu tych proporcji kadru byłbym na kolanach : D ale i tak jest bardzo fajnie : )
"Motylek" jak już została fotografia nazwana ....
Uwielbiam połączenia delikatnego obiektu (tu owada) z agresywnym ostrym tłem.
Fakt mógłby być większy ... :D
Z ostatniej wrzuty bardziej podoba mi się motylek.
Zgodzę się również z kolegą apz, że małe przekadrowanie dodałoby jeszcze uroku. :grin:
Podrzucam dwa, lecz nie do końca jestem pewien czy mogę się pod nimi podpisać.
248.
249.
I chciałbym spytać kim jest według Was jest autor zdjęcia ? Moim jest pomysł, wybranie miejsca, ustalenie kadru, dobranie parametrów ekspozycji czy ostatecznie obróbka ( oraz składanie w przypadku pierwszego). Lecz nie ja naciskałem spust, ludzik na obu z nich to ja, a aparat był w rękach znajomych. Autorem zdjęć jest więc ten kto wyzwolił migawkę czy ja ?
na pytanie Ci nie odpowiem ;)
aczkolwiek skłaniałabym się do pomysłodawcy kadrów itd.. czyli Ciebie
nei zmienia to jednak faktu że obydwa kapitalne !!
muszę się jeszcze wypowiedzieć co do 273 widziałam już go chwilę temu ale nic nei napisałam
a jest extra !!
dwa kolejne również bardzo dobre :)
Chyba numerki się pomieszały w którymś momencie, ale będę kontynuował tak jak jest.
250.
251.
252.
Robię dużo zdjęć, nawet bardzo. Niektóre RAWy czekają na swoją kolej od początku czerwca. Dużo się nauczyłem, nie mniej jednak jako "fotograf" pierwszej połowie 2012 stanąłem mocno w miejscu. Trochę brak pomysłu jak z tego skorzystać i gdzie to popchnąć.
Drugie i trzecie zdjęcie super.
Pozdrawiam AP.