Witam : )
Wszystkie zdjęcia są piękne. Ale mi najbardziej podoba się "Sycylia ruiny"...pozdrawiam :)
Wersja do druku
Witam : )
Wszystkie zdjęcia są piękne. Ale mi najbardziej podoba się "Sycylia ruiny"...pozdrawiam :)
Nie jestem w tym znawcą.
Pracuję na Gimpie i robię tak:
Obraz skaluje przeważnie do 1024/768 mieści się wtedy w wadze do 400KB
po zeskalowaniu wyostrzam, to już według wyczucia, ale przeważnie około 1/4 suwaka.
Jeżeli fotka jest w pionie, dłuższy bok skaluje do około 900 - lepiej się taką fotkę ogląda na pełnym ekranie.
Pzdr
Kochani, nie mam kiedy usiąść przed komp i powrzucać co nieco krajobrazów z ostatniej podróży. Dziś się zmobilizowałam i wrzucam kilka zdjęć z malowniczego targu rybnego w przepięknym portowym mieście Trapani. Niestety zdjęcia nie oddadzą do końca atmosfery tego miejsca. Sycylijczycy (nie lubią by ich nazywać Włochami) tak jak i Włosi właśnie są bardzo krzykliwi, robią dużo zamieszania. I na targowiskach właśnie fajnie się znależć by usłyszeć te ich pokrzykiwania, gwar, komentarze i przekleństwa. Osobiście uważam , że aby poczyć klimat kraju to trzeba się w takim miejscu jak lokalne targowisko koniecznie pojawić.
Na 2 zdjęciach PESCE SPADA ryba- miecz- we wszystkich restauracjach wzechobecna i bardzo smaczna. Serdecznie wszystkich pozdrawaim :grin:
Doszedłem do wniosku, ze kalmary i ośmiornice na fotce targ 2 są bardzo fotogeniczne.
Dobrze, że już jestem po obiedzie ;)
Ciekawy mini reportaz choć niepozbawiony mocnych scen :mrgreen:
"Ostry" mini reportaż, aczkolwiek całkiem fajny i ciekawy...:wink:
Pozdrawiam
PS. Uwielbiam rybki, aż mi ślinka leci ...
na prawdę świetny reportaż- tak trzymać ;)
Nie chciałam wpływać na wasz osąd le mnie spodobała się mina faceta krojącego "z pomocą młotka!" rybę.
Dziękuję za odwiedziny :)
Ostatnie foty - superos.
Rafale jak miło cię widzieć, dziękuję :wink::)
fotki z owocami morza hmm zjadłbym jakaś rybe...