W Twoim wątku nudzić się nie da :grin:
Wersja do druku
W Twoim wątku nudzić się nie da :grin:
Zamki na wysepkach piękne.
No cóż ja mogę na to poradzić....:mrgreen:
Dzięki.
Miło mi :).
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
341
Załącznik 223832
342
Załącznik 223833
...
Piękne domki. Holandia?
Zwróćcie uwagę na 431 jaka mała jest różnica między poziomem wody a poziomem podłogi w domkach. Biorąc pod uwagę, że jest to na depresji (nie wiem, czy w tym konkretnym miejscu, ale wiele razy widziałem w Holandii podobne miejsca położone poniżej poziomu morza) wystawia to znakomite świadectwo skuteczności systemu zabezpieczania przed powodzią - a przecież wodę z kanałów trzeba po opadach wypompować do morza po górę...
Faktycznie system kanałów musi działać dość dobrze. :)
Gdybym mieszkał w takim miejscu. I codziennie rano musiałbym sprawdzać, czy przypadkiem moje kapcie nie odpłynęły spod łóżka. Na pewno doprowadziłoby to u mnie do dużo większej depresji, niż tej w Holandii. :mrgreen:
Chwil parę pod mostem.....
343
Załącznik 223839
344
Załącznik 223840
345
Załącznik 223841
...
Dzień dobry, nie wiem czy we właściwym miejscu piszę te słowa, wydaje mi się że tak.
Chciałem się podzielić moimi przygodami związanymi z zakupem Olympusa.
Rok temu 12 maja znalazłem ofertę sprzedaży Olympusa na Olx. Ponieważ Olympus podobnie jak szlachectwo zobowiązuje, bez obaw przelałem 720 pln. Po smsach i zapewnieniach że już właśnie, za momencik wysyłam.... sprzętu nigdy nie otrzymałem. Udałem się więc na Policję. Przyjęto mnie bardzo kulturalnie, spisano niezbędne zeznania, zrzuty ekrany i takie tam zaświadczenia o wysłaniu pieniędzy. W lutym otrzymałem informację że ustalono oszusta i sprawę skierowano do Prokuratury. Przeproszono mnie za długi czas oczekiwania ( dość długo trwała procedura zdjęcia tajemnicy bankowej) , następnie otrzymałem powiadomienie o rozprawie sądowej w maju, z uwagi na wirusa - rozprawę przeniesiono na czerwiec. Oskarżony nie stawił się na rozprawie - co nie przeszkodziło w wydaniu wyroku. Za oszukiwanie z Olympusem w tle - dostał pół roku więzienia, 30h prac społecznych i nakaz oddania kasy. Chyba odzyskałem wiarę w instytucje które są powołane dla obrony obywatela. Dziękuję za uwagę.
346
Załącznik 223888
347
Załącznik 223889
348
Załącznik 223890
...
Zagrażasz @helmuth :)
I o to w tym chodzi :)
... dobrze, że nie wygrałem poprawki, bo musiałbym wam kupić mikroskop Załącznik 223897