o Panie - te ostatnie kilka kadrów to miód na me oczy - pyszności :)
Wersja do druku
o Panie - te ostatnie kilka kadrów to miód na me oczy - pyszności :)
Dzięki Lilen, takie wpisy dodają siły i cieszą ogromie. Staram się nie zamykać w jednej "niszy" fotograficznej i szukam różnorakich tematów do zdjęć.
Świetnie, że się podoba. Dzięki wielkie :).
Góry w jesiennym słonecznym przybraniu to radość wielka zawsze i wszędzie.
Dziś parę zdjęć w zgoła odmiennym klimacie i z innego miejsca.
Mała osada w przedwiosennej scenerii. Wciśnięta w zbocza alpejskich zboczy na północ od jeziora Lago di Mezzola.
Miejsce bardzo skąpe w światło przez cały rok. Nawet w lecie jest tam dość ponuro . :)
323
Załącznik 220053
324
Załącznik 220052
325
Załącznik 220047
326
Załącznik 220048
I jeszcze z dojazdu do osady...
327
Załącznik 220051
...
Nie trzeba słońca - piękne te ostatnie. Dachy kryte kamiennymi płytami - podobnie jak w Szkocji. No i kapitalny mural na 323.
Te zdjęcia z osady do mnie bardzo przemawiają. Lubię podglądać jak inni żyją :)
zaiste mądrze rzecze kolega Krzysztof Krakmanem zwany
osada zacna. - dobrze jest czasem popodglądać tubylców
Świetnie, bardzo się cieszę :). Miałem wątpliwości czy wrzucać te foty.
W takich okolicach wystarczy zjechać z głównej drogi, a księga historii otwiera się przed nami ukazując to, co w codziennym galopie za mamoną ucieka nam bezpowrotnie.
W całej Europie można spotkać stare domy wybudowane według takiego "schematu". Są do siebie bardzo podobne.
To bardzo fajnie ..... podglądaczu :).
To pięknie skoro tak piszesz :).
Dziś dorzucę parę fotek zrobionych późnym wieczorem, kiedy zrobiło się szaro i ponuro. W górach wystarczy parę chwil... i mamy noc :).
Można by pomyśleć, że nikt tam nie mieszka... gdyby nie co chwila poruszające się firanki i zasłony w oknach..... Byłem cały czas pod kontrolą :)
328
Załącznik 220084
329
Załącznik 220085
330
Załącznik 220086
331
Załącznik 220087
332
Załącznik 220089
...
Kamienna osada..
329 - Lubie bardzo
No to teraz betonowo szklana "dżungla" :).
333
Załącznik 220224
334
Załącznik 220225
335
Załącznik 220226
...
Ja tam świnia jestem, ale ta latarnia mnie denerwowała, to sprzedałem złomiarzom. No psuła ten sielski klimacik :-P
Załącznik 220230