Od 10 do 20 marca powinna być widoczna na zachodnim niebie, zaraz po zachodzie słońca kometa C/2011 L4 (PANSTARRS). Znając życie, chmury zakryją wszystko:???:
Wersja do druku
Od 10 do 20 marca powinna być widoczna na zachodnim niebie, zaraz po zachodzie słońca kometa C/2011 L4 (PANSTARRS). Znając życie, chmury zakryją wszystko:???:
dzisiaj zakrywają, zobaczymy jak będzie może w końcu coś się zmieni
Biednemu to zawsze wiatr w oczy - mam ładną ekspozycję na wschodni horyzont ale od zachodu wszystko sąsiadowa stodoła zasłania :/ ech...
---------- Post dodany o 12:41 ---------- Poprzedni post był o 12:34 ----------
musi być chyba aktywowany czujnik oka, w menu "D" / ustawienia sterowania / P,A,S,M / trzeba aktywować Live SPK, potem rodzaj menu sterowania przełącza się klawiszem INFO. jak się przestawi na to lustrzankowe to będzie zawsze wyskakiwało przy naciśnięciu OK chyba że mamy akurat załączone sterowanie lampami wtedy wyskoczy menu od błysku bezprzewodowego
Nie, nie musi być. Wystarczy wyłączyć Sterowanie na żywo, a włączyć Live SPK. Ale nie szukajcie tego w instrukcji obsługi, bo nie znajdziecie :) W instrukcji te funkcje występują pod nazwą Live Control i Live SCP. Pewne rzeczy w menu zostały spolszczone, ale nieudolnie, a w instrukcji nadal występują nazwy angielskie. Takich wpadek jest niestety dużo więcej.
oj tak, instrukcja do OMD aż roi się od kwiatków i kwiatuszków :/ Mnie najbardzie frapuje - skąd się wzieło określanie palnika lampy błyskowej "natężeniem"
No i nastał ten smutny dzień, odsyłam testowego OM-D do kwatery głównej :(
Jasne, to bardzo udany aparat. Ma swoje wady, jak każdy, ale daje dużo frajdy z fotografowania. Ale więcej napiszę w teście :)
czekam na teścik niecierpliwiąc się ;)