Dziękuję za komenty. Kolejna fota (proszę kliknąć w obrazek, bo inaczej jakaś kaszana się dzieje ze zdjęciem):
485
Wersja do druku
Dziękuję za komenty. Kolejna fota (proszę kliknąć w obrazek, bo inaczej jakaś kaszana się dzieje ze zdjęciem):
485
Zdjęcie jak zwykle OK ale różnicy wielkiej nie widze pomiędzy widocznym a po kliknięciu. Nieco rozmiar inny i tyle.
Widać więcej szumiku. CZy to skrzyżowanie na Karmelickiej?
złapałeś z Nią kontakt :)
nie wiem czy o to Ci chodziło ale dla mnie najważniejsza na tym zdjęciu jest dziewczyna, która się wpatruje w okno w lewym dolnym rogu. ogólnie zdjęcie fajne.
Dzięki za komenty. Muszę się podzielić z Wami radosną nowiną - właśnie odebrałem mój wymarzony słoik 14-54 z OlyJedi. Nie mogę się doczekać na street z nowym nabytkiem - niestety chyba dopiero w niedzielę dam radę.
Pozdrawiam wszystkich.
Jeszcze jedna fota. Lufors, nie pamiętam gdzie robiłem poprzednią fotę. Mam p...lca na punkcie focenia tramwajek, dużo mam takich ujęć. Niejedno już pokazałem w swoim wątku.
Kolejna fota 486:
O nie... :D jak ty go złapałeś z takiej odległości ?? :mrgreen: świetne
acha i gratki nowego szkiełka tys na niego zbieram :)
Jestem czujny jak pies podwójny ;) .Cytat:
Zamieszczone przez marecki
Naprawdę podziwiam bo ja w Kielcach z lustrem w ręku przyciągam strasznie uwagę na siebie i ludzie nie są naturalni:) taka mieścina :(
Znam dobrze Kielcory, bo mam tam przyjaciół ze studiów, z którymi do dziś utrzymuję kontakt. Bywam tam co najmniej dwa razy w roku. Bardzo lubię więc kolesi i koleżanki z tego zacnego miasta.Cytat:
Zamieszczone przez marecki
485 wymiata :mrgreen:
Kolejna fota uliczna:
487
485 szalenie mi sie podoba, za uporzadkowany chaos :D A ostatnie jakies takie nijakie, z malym pomyslem, tak jak 486.
Pzdr
Jakim pomysłem??? To uliczny strzał, żadne tam pomysły. Naciskasz spust w odpowiednim momencie, albo za wcześnie, albo za późno. Ja nie mam ŻADNYCH pomysłów na streetphoterkę. To po prostu rejestracja rzeczywistości. Udana, bądź nie.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Kolejna fota. Tytuł: "Co ty ********** Tadziu..."
488
486 oraz ostatnie bardzo mi sie podobają. gościu co dłubie w nosie jest taki szczęśliwy, że zaraz wszystko w jego nosie będzie ok, że nawet nie wie, że ma cyknięta fotę. ciekawe, jaką ściemę by walnął jakby zauważył :)?
Na tym polega cała zabawa ;) .Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
Zle sie wyrazilem. Chodzilo mi o to, ze w wielu sytuacjach potrafisz wypatrzyc cos ciekawego, np. zauwazyc ciekawe polaczenie reklamy z przechodzaca postacia lub abstrakcyjnie zabawic sie rzeczywistoscia. 485 wpisuje sie w te pierwsza czesc zdania, jest interesujace, a kolejne juz mniej. Nie ciekawia tak, nie ma w nich nic niezwyklego. Ja rowniez nie mam zadnych pomyslow na streetphoto, bo nie mozna ich miec. Trzeba patrzec i wlasnie spostrzegawczosc sie liczy. O to mi chodzilo.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Pzdr
486 - no tu mnie rozwaliles, takie ujecia lubie, ja niestety jeszcze nie potrafie tak blisko podchodzic, ale juz powoli zaczynam focic z biodra z krotkim koncu 14-45
487, 488 - nie wiem czy to kwestia monitora, ale wolalbym nieco ciemniejsze, troche jasnosc mnie tu razi, a co do tematu jak zwykle swietnie, nie musi byc napisu w tle/reklamy, sama sytuacja - codzienna ale uchwycona w odpowiednim momencie - to sie liczy wlasnie, zdjecie wiadomo jakie :)
pozdrav
Dziękuję za komenty. Jeszcze jedna fota z koncertu Stańki. Niestety, nie można było podejść pod scenę, bo telewizory transmitowały koncert i przed sceną hulała kamera na szynach. A fotografowanie długim obiektywem to jak seks przez Internet ;) .
489
gratki 1500 posta!
fajne swiatla, ktore glownie decyduja o tym ze zdjecie bardzo przyjemne w odbiorze, jednak brakuje mi tu pokazania z bliska (np. jako drugie zdjecie) glownego tematu - czyli kto gra, tele nie jest zle :)
Ładna scena.
Dzięki za komenty. Jeszcze jedna fota - Angole stali się plagą Krakowa. Opanowali puby, przylatują tu zabawić się, znaczy się nachlać się do nieprzytomności. Fota zrobiona w biały dzień - za kilka godzin ci dżentelmieni będą pijani w sztok darli ryja na pół miasta. :roll:
490
Fota świetna ale naprawdę zaczynają być upierdliwi?
489 bardzo mi sie podoba, ale wiele o niej napisac nie mozna. Ladne swiatlo, ladna scena :)
Piszesz o Angolach, zapewne turystach. Trudno pokazac turyste na zdjeciu, ale Tobie sie to udalo moim zdaniem. Pomnik, dwoch facetow fotografowanych przez trzeciego malpka - idealni turysci :)
Siedzę sobie ostatnio na plantach - na przeciwległa ławkę przyszła czwórka, jak to piszesz, "angoli", zaczeli pić piwo, jedno im się rozlało, gadali, pili, palili... przechodzaca turystka zapytała czy może im zrobić zdjecia (po angilsku, nie miała chyba pojęcia, ze to nie polacy), kiwneli głowami...Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
a potem będzie opowiadać jacy Ci polacy opijtusy.
489 - czerwień i czerń. Kapitalnie kontrastują te barwy na tym zdjęciu.
Dziękuję za komenty. Kolejna fota - pani Anna Dymna.
491
I jeszcze jedna fota:
492
Rafał,
Dwa robiące mocne wrażenie portrety.
Za pierwszy, to A.D. powinna Ci dziękowac na kolanach, jest to cała ona, dla potomności piękny portret. Jeden z lepszych, jakie widziałem tutaj. Jest tak naturalny i szczery (o ile w ogóle aktorka jest w stanie być taką pozując do portretu), że szczęka mi opadła, tak zwyczajny, tak przybliżajacy, że mam wrażenie, że patrzę przez okienką na nią, na żywo. Bardzo śmiałe ujęcie, także śmiałe pozowanie, aktorka nie stara się udawać, że nie wie, co to czas. Wspaniałe!
Pzdr, TJ
Tadeuszu, trafiłeś w sedno tarczy. Pani Ania została uchwycona w momencie, kiedy oglądała zawody niepełnosprawnych w podnoszeniu ciężarów.Cytat:
Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Rafał,
Drugi portret też jest świetny. Mam wrażenie, że już raz tego gościa pokazywałeś, jest bardzo fotogeniczny w geście.
Pzdr, TJ
Tadeuszu, masz bardzo dobrą pamięć. Pokazywałem tego człowieka - to mój sąsiad Jurek. Prosty rolnik, bardzo fajnie się z nim wódkę pije.Cytat:
Jeszcze jedna fota:
493
Rafal, uprzedzil mnie Tadeusz, nie zdazylem po prostu napisac, choc najprawdopodobniej bylem pierwszy, ktory zastygl z zachwytu na widok portretu Anny Dymnej. Piekna Ona i jakze pieknie pokazales ja nam. Wspanialy portret ukazujacy Anne Dymna w calej krasie jej wielkosci. Naturalnie mila, przyjazna, z ogromnym uczuciem lacznosci patrzaca przed siebie. I nawet gdybys nie informowal o miejscu i celu jej obecnosci, to latwo byloby odczytac, ze ja cos raduje, ze się jednoczy, ze podziwia. To wszystko uchwyciles jednym nacisnieciem migawki, w odpowiedniej chwili, która zastygla w tymze portrecie. Uklad ust, radosc w oczch, uklad rak i trzymany w dloni slonecznik, to najsilniejsze atrybuty tej fotki podkreslajace Jej przychylnoscc, szacunek i radosc.
Jak Ty to robisz? Zawsze w odpowiedniej chwili, na odpowiednim miejscu i z odpowiednim nastawieniem do tego co Cie otacza pojawiasz się z aparatem.
Pozdrawiam,
excel
PS. Moglbys podeslac mi exif ostatnich 2 portretow?
Rafał,
Fajny portret wyłuskany z publiki. Szkoda, że ten piękny łuk kapelusza się nie pomieścił (strasznie malownicza rzecz), ale najważniejsze, czyli buźka, jest cała. Trochę oryginalny gość..., ale swojak.
Pzdr, TJ
Tadeusz, gosciu jest na tyle malowniczy, ze dla uzyskania tejze malowiczosci nie szczedzi farby na wloski i wasy. Szkoda, ze nie widac zlotego, grubego lancucha na szyi. Jestem pewien, ze go ma. Acha, zapomnialem jeszcze o duzym,, zlotym sygnecie z czerwonawego zlota.Cytat:
pozdrawiam,
excel
Nie wiem jak to zrobić :oops: . Komputer traktuję jak zło konieczne. Przy zapisywaniu w PSie do formatu internetowego wycina mi exif, nie wiem dlaczego. Sorki, chciałbym pomóc, ale nie potrafię. :oops:Cytat:
Zamieszczone przez excel
Kolejna fota nosi tytuł: "Kaziu, co ty pieprzysz??? Nie ma Boga??? Żartujesz..."
494