Piękny portret Tropic.
Wersja do druku
Piękny portret Tropic.
Wróbelki bardzo fajne :)
@ronin - kos świetnie złapany :D
To ja też zaprezentuję swojego ptaka.
kos ronina świetny,
kolba - młode kaczuchy słodkie. co do łabędzia to myślę, że znalazłeś moją pannę. żyje w podobnym otoczeniu
Trzyplotki i ćwirek - świetne. Ujęcie, kadr ... super mbsz.
Pozdrawiam.
Nie dadzą spokoju
Załącznik 119061
Ale pięknego pawia, Tropicu, zapodałeś :)
Zjazd rodzinny
Załącznik 119091
Kwiczoł jeszcze raz i młoda pliszka
Głooooodnyyyy !!!!
Załącznik 119250
Piekny :)
To chyba jakieś dokarmianie młodych pewnie :) , jeden robi aut z dziupli a drugi czeka :)
Fajne średniaki!
Obrażony bażant:
Trafiły mi się wczoraj dwie młode ptaszyny...
Warunki oświetleniowe były kiepskie, więc odpaliłem lampkę...
Ale coś mu się to nie spodobało sądząc po minie jaką zrobił...
więc przeprosiłem, pozwolił jeszcze sobie zrobić jedną fotkę za to...Drugi na do widzenia zrobił mi "a kuku" z krzaka...
znad warty z użyciem HDR
robtor - malec dobry,
szczecluk - pierwsze ciasno, za ciasno, a drugie jakieś ciemne w ciemnych miejscach. ten hdr mi nie pasuje. za to modele są fajne i dobrze się je fotografuje
robtor, cała seria mi się podoba i komentarz też przedni :)
szczecluk, jakoś mi ten HDR przy zdjęciach ptaków nie podchodzi. Widoczki, pejzaże spoko, ale gadzinka, to raczej naturalnie lepiej się prezentuje.
Robtor trafiły Ci się ptaszyny, świetna seria :)
Fajne młodziaki, ostatni wygląda mi na jakąś pokrzewkę (może piegża?).
Piecuszek:
Ciemne trochę :( bo słoneczko niełaskawe było i miejscówka zresztą też ciemna (wyrobisko w dawnej cegielni).
Trochę fotek z nim jest też tu
@robtor - fajna seria młodziaków :) ta minka na 3 jest kapitalna :)
@ronin75 - Świetne zdjęcia piecuszka. Podobają mi się :D
Pięć sztuk było, plus dwa "stare", jazgot robiły niezły, na wielkość to tak połowa wróbla nawet nie i ubarwione na szaro, czyk-czyk-czyk.... tak się mniej więcej wołały :) . 3 największe uciekły z "krzacora" zanim na metr gdzieś podszedłem. Dwa zostały, jeden, taka malizna dała się podejść na 20 centymetrów ale światło było więcej jak fatalne niestety. Drugi skakał po krzaku dał se tylko z odległości fotke "czasnąć". Na drugi dzień nie było po nich śladu w okolicy, nawet słychać ich nie było. Miałem tylko 60 makro to się za wiele zrobic im nie dało :) .
:oops: Dziękuję :D
Ba, taki głos ostrzegawczy to ma dużo ptaków łąkowo-nadrzecznych, a do takich można zaliczyć też pokrzewki.
Jeśli by to faktycznie były jakieś pokrzewki to tak dużej różnicy wielkości między nimi, a wróblami nie ma - pokrzewkowate mieszczą się w zakresie od 9 cm (niektóre świstunki, wójcik) do 20 cm (trzciniak), a wróble od 12-14 cm (mazurek) do 14-16 (wróbel).
Oczywiście to były młodziki, więc były trochę mniejsze niż dorosłe, jednak.....
ronin75 - szkoda tej ciemnicy, ostatnie najlepsze, pierwsze też. gdyby szło szyciej klapać lustrem wszystkie byłyby świetne, eehh
Szufladowiec archiwalny
Kurka Krysia ;) :grin: