Ja bym to widział tak:
Wersja do druku
Ja bym to widział tak:
Niestety o pochodzeniu bliżej nie było mowy - dzieliła nas szeroka jezdnia, i tak robiłam zdjęcie z pasa dla rowerów (wypatrzone podczas jazdy) i sporo kadrowałam. Ale zgodzę się, że można by spróbować jeszcze ciaśniej. Zaproponujesz, jak według Ciebie to powinno wyglądać?
Też dobrze, chociaż nie wiem, czy nie za mocne te kontrasty dla mnie.
Kolorowe ma zdecydowanie lepszy klimat - szczególnie, że kolory są smacznie przygaszone :)
Sprzedawca pomyślał, że jest ładna pogoda to może posiedzi sobie na słońcu i tam poczeka na klientów, a napis na ścianie mu przytakuje "czemu nie?" :wink:
Nie mam ostatnio czasu na focenie, ale aparat mam zawsze ze sobą, to czasami coś pstryknę. Dzisiaj kilka łódzkich widoczków.
Prosiłabym też o radę w kwestii obróbki pierwszego ze zdjęć: dałoby się jakoś poprawić jego czytelność?
94.
Załącznik 114862
95.
Załącznik 114863
96.
Załącznik 114864
Specjalnie się nie zam się na obróbce, może wersja czarno-biała z niewielką winietą.
Pozdrawiam.
a co z 94 już zrobiłaś jak można spytać
mnie osobiście bardzo się podoba - lubię takie Klimaty - nie przesadzone a jednak IMO dosadne :) i mroczne
Jakby lepiej, tylko teraz to drzewo trochę się świeci ;-)
A dziękuję. Nic szczególnego nie robiłam, podstawowa obróbka - pociągnięcie cieni i świateł, trochę kontrastu i clarity. Tylko już na starcie scena była strasznie kontrastowa i jedynym dobrym wyjściem byłby hdr, ale nie miałam ze sobą statywu.
Oj fajne to 94, fajne!