Odp: nowe jasne zoomy Olka
http://www.43rumors.com/ft3-olympus-...d-in-february/
Właśnie się miałem tym samym podzielić,ponieważ na święta chciałem sobie sprawić 17mm ale w takiej sytuacji, no cóż pewnie nawet gdybym zakupił sobie 17-tkę w OJ to na jej sprzedaży bym wiele nie stracił a może i bym zyskał,jednak nie lubię się bawić w takie rzeczy.Jeżeli ten obiektyw się w końcu ukaże i będzie "naleśnikiem",to składam na niego zamówienie od razu jak tylko pojawi się w OJ,no chyba,że cena będzie ostrym przegięciem ;).
Ps. kiedyś w sieci było już coś takiego http://www.julur.com/forum/forum.php...derby=dateline
25mm, nowa 17mm ... a powyżej 75mm nie ma żadnej stałki. Panasonik się jakoś wycofał z 150mm, a reszta wymownie milczy.
100mm, 135mm czy 200 byłoby na prawdę ekstra. To jest dopiero coś co może pokazać przewagę m4/3 nad FF.
Na którejś road-mapie Olympusa było o tele obiektywie stałoogniskowym.
Tak więc spokojnie, pewnie w przyszłym roku będzie jakiś ogłoszony.
I jednak tele nie będzie specjalnie mniejsze od odpowiednika FF przy zachowaniu tej samej jasności. Bo przy przeliczeniu ekwiwalentu GO to pewnie nawet większy wyjdzie.
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Na którejś road-mapie Olympusa było o tele obiektywie stałoogniskowym.
Tak więc spokojnie, pewnie w przyszłym roku będzie jakiś ogłoszony.
I jednak tele nie będzie specjalnie mniejsze od odpowiednika FF przy zachowaniu tej samej jasności. Bo przy przeliczeniu ekwiwalentu GO to pewnie nawet większy wyjdzie.
Mam nadzieję, że nie myślisz o road-mapie z przed 10 lat i obiektywie 100mm makro :-).
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Mam nadzieję, że nie myślisz o road-mapie z przed 10 lat i obiektywie 100mm makro :-).
Podobnych świętych krow także u Panasa też już rośnie parę....
Zdaje się, że na azjatyckich rynkach bezlusterkowce [ale nie wiem jak z m4/3] bardzo radykalnie zwiększają odział w rynku - w związku z tym ilość oferowanych obiektywów będzie rosła.
Cytat:
Zamieszczone przez
Moominek
He he, a jednak. Ciekawe teraz jakie wykonanie i cena. W takim razie zaczekam z kupnem 17-tki lub 20-tki aż coś się wyklaruje. Do lata mam czas. A jak się nie wyklaruje - zanabędę jedno z wymienionych, tańsze zapewne.
Zwracam uwagę, że to rum,orsy zapowiedziały. Nie olek.
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
rum,orsy zapowiedziały.
Co to za skróty?
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
Co to za skróty?
To news z strony rumors, czyli plotkarskiej.
W dodatku oceniony na takie sobie prawdopodobieństwo przez prowadzącego tamtą stronę.
Z długich stałek może być też bardzo mały i lekki lustrzany 250/5.0 :)
Patent wypłynął w październiku, więc może niedługo coś się pojawi?
Obwarzanki mi nie przeszkadzają.