Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Ma sens. Pod warunkiem, ze mikrofony sa skierowane na wprost, a nie ku gorze.... ?
Jeśli jest to dobrze zaplanowane, powinny być tam falowody do kształtowania wycinków sfery, z której zbiera się dźwięk (w body bądź w samych mikrofonach). Przyjrzyjcie się, jak wyglądają droższe rejestratory dźwięku, choćby olka.
Tylko przy braku trybu manualnego dźwięku, ze wskaźnikiem wysterowania, który jest niezbędny przy bardziej poważnym traktowaniu dźwięku w wideo, nie sądzę żeby ktoś jeszcze zawracał sobie gitarę kwestią ''kształtowania fragmentów sfery falowodami''. Najpewniej wepchano obok siebie dwa elektretowe mikrofony ogólne za centów dziesięć. I tak nie ma co narzekać, bo np. peerelowski magnetofon stereo ''Hania'' miał dwie kratki na mikrofony, ale pod drugą było pusto :)
O widzę, że będzie czarna 17 także.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
..... Najpewniej wepchano obok siebie dwa elektretowe mikrofony ogólne za centów dziesięć. I tak nie ma co narzekać, bo np. peerelowski magnetofon stereo ''Hania'' miał dwie kratki na mikrofony, ale pod drugą było pusto :)
Co bedzie juz zupelnym odjazdem, bo jak inaczej nazwac sytuacje, kiedy "sfiatowy wiodacy" producent dyktafonow wklada beleco w aparat za $1k...
Wez mnie burz moich wspomnien... mialem Hanne na wlasnosc przez ladnych pare lat...... :)
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
O widzę, że będzie czarna 17 także.
Nie tylko 17 :)
http://www.43rumors.com/ft4-17mm-45m...come-in-black/
tak oglądam te zdjęcia tego nowego cacka i mam mieszane odczucia. Kilka drobiazgów na pewno na plus, ale rewolucja ta to nie jest a szkoda :/
Jeśli chodzi o wzornictwo, to nie można nic zarzucić. Fajne są te żetony z przodu i z tyłu. Wczoraj biletomat połknął moje 2 zł. Myślę o nich, gdy patrzę na te kółka w E-P5 :D
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Jeśli chodzi o wzornictwo, to nie można nic zarzucić. Fajne są te żetony z przodu i z tyłu. Wczoraj biletomat połknął moje 2 zł. Myślę o nich, gdy patrzę na te kółka w E-P5 :D
Zadzwoń do Dobas'a. On już ma jakieś doświadczenia w opróżnianiu automatów wrzutowych :)
---
Wracając do tematu -Zastanawiam się, czy oprócz zmian w szacie zewnętrznej będzie miał we wnętrzu coś innowacyjnego? Coś czego do tej pory w Olympusach nie było... jęśli to ma być tylko OMD w innej obudowie, to chyba zacznę zbierać na x100s... Pewnie i tak wyjdzie taniej niż E-P5+17/1,8+wizjer...
a właśnie... wizjer... ciekawe czy powiększyli odległość punktu oka?
Cytat:
Zamieszczone przez
anmael
No ładnie, teraz jak ja mam już srebrną 45...
A swoją drogą to ciekawe czy czarne 17mm i 45mm też będą droższe od swoich srebrnych wersji?
Cytat:
Zamieszczone przez
anmael
Ciekawe czy będzie duża dopłata za lakier ;-) jak było w wypadku 12
Cytat:
Zamieszczone przez
POLM
Ciekawe czy będzie duża dopłata za lakier ;-) jak było w wypadku 12
Oczywiście - czemu miało by być inaczej ?
Przecież muszą srebrne obiektywy rozebrać, pomalować i powtórnie poskładać... :mrgreen: